Csütörtökig lehet jelölni az idei Hanukatalizátor Díjra

2022. December 05. / 15:26


Csütörtökig lehet jelölni az idei Hanukatalizátor Díjra

A JCC Budapest - Bálint Ház ismét meghirdeti az év legközösségibb díját. Arra kérik a zsidó közösség tagjait, hogy együtt gyűjtsék össze és jutalmazzák meg mindazokat, akik az évben a legtöbbet tették a zsidó közösségért, akik a legjobban inspiráltak. Ne felejtsék csütörtökig (2022. december 8.) lehet jelölni.

Azok, akik ismernek ilyet, és szeretnék őt jelölni a díjra, december 8-ig megtehetik a www.hanukatalizator.hu oldalon. A szavazás ezután kezdődik, majd december 15-én ünnepélyesen kihirdetik az idei győzteseket.

A közösség díján kívül különdíjat is osztanak. De ezen túlmenően idén szeretnék elismerésben részesíteni mindazon szervezeteket is, akik az ukrán menekültválság során a Bálint Házzal együttműködve tevékenyen és aktívan kivették a részüket a segítségnyújtásban.

A Hanukatalizátor Díjat nem véletlenül Hanuka környékére találták ki annak idején: ez az ünnep is a közösség erejéről szól, és természetesen a fényről, a reményről, az erőről. És akik másokért sokat tesznek, azok így vagy úgy, de mind ezeket az értékeket képviselik, sőt meg is valósítják őket. Ezért a Bálint Ház a közösség szimbolikus fény-adóit is szeretné kiemelni.

Az elismerést többek között olyan, a közösség által jól ismert és szeretett emberek nyerték eddig, mint Szeszler Anna, Toronyi Zsuzsa, Verő Tamás és Verő-Bán Linda, Radnóti Zoltán, Megyeri Jonatán vagy Borgula András.

A hanukatalizátor szavazás része a Bálint Ház hanukai ünnepi oldalának, ahol az érdeklődők mindent megtudhatnak a hanuka történetéről, szokásairól és az idei ünneplés helyszíneiről.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Meghalt Hegedüs Zsuzsa szociológus
2022. December 03. / 18:40

Meghalt Hegedüs Zsuzsa szociológus

Zsidó világ
Zsidó örömzene Klein Judittal és Neumark Zoltánnal Egerben