Budapest fővároshoz kerül Heller Ágnes és Fehér Ferenc hagyatéka

2020. Július 21. / 13:20


Budapest fővároshoz kerül Heller Ágnes és Fehér Ferenc hagyatéka

Hatalmas megtiszteltetés, egyben kötelesség is, hogy Heller Ágnes örökösei megkeresték a fővárost, hogy kezelésre átadják Heller Ágnes és Fehér Ferenc hagyatékát, amit egy új budapesti kutatóintézet, a Budapesti Iskola Intézet fog kezelni – jelentette be ma Karácsony Gergely főpolgármester.


Budapest főpolgármestere a hivatalos Facebook-oldalán tette közzé, hogy Heller Ágnes és féje, Fehér Ferenc hagyatéka a fővároshoz kerül. A fővárost  hagyaték további sorsával kapcsolatban a tavaly elhunyt filozófus örökösei keresték meg, ami – mint Karácsony Gergely írta – hatalmas megtiszteltetés számukra.

kg.jpgA főpolgármester a mai bejelentésen, mögötte Heller Ágnes örökösei (Fotó: Karácsony Gergely/Facebook)

Célunk, hogy leendő iskola nemcsak az említett filozófusok hagyatékával foglalkozik majd, hanem a későbbiekben egy progresszív gondolkodású, kulturális sokszínűséget előtérbe helyező intézménnyé váljon, méltóképpen Heller Ágnes és Fehér Ferenc szellemi örökségéhez. Lehetővé szeretnénk tenni, hogy ez a páratlanul gazdag és különleges hagyaték mindenki számára hozzáférhető legyen – tette hozzá a politikus.

Heller Ágnes sírja a budapesti Kozma utcai temetőben található, a filozófust a gyászszertartáson Frölich Róbert főrabbi búcsúztatta.

(Címlapkép: Oláh Gergely Máté/Litera.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek