Amatőr nácik a Jeruzsálem parkban

2019. Május 27. / 14:39


Amatőr nácik a Jeruzsálem parkban

Szerző: Kácsor Zsolt

Az új budapesti Jeruzsálem park elnevezése kihívta maga ellen a nácik haragját: legalábbis egy fotó tanúsága szerint, amelyen a város nevét a náci birodalom vezérének nevére cserélték. Szerencsére csak amatőr képszerkesztés történhetett.


Kering az interneten egy fotó, amelyen a Jeruzsálem park névtáblája látható. Mi a Facebookon láttuk a képet, amelynek eredeti forrását nem linkeljük be, honlapunkon ugyanis nem kívánunk náci tartalmú oldalakra hivatkozni. Erről a képről van szó:

hiter-adolf-park-budapest.jpg

Viszont alant közlünk egy másik fotót is, amelyet ma kora délután készítettünk a Jeruzsálem parkban. Ezen az látszik, hogy Jeruzsálem nevét nem festették le, s vélhetően matricát sem ragasztottak rá. 

IMG_20190527_133335.jpg

A náci birodalom vezérének (akit szintén nem szeretnénk megnevezni egyházunk honlapján) nevét számítógépes képszerkesztővel applikálhattták rá egy fotóra. Ezt többek között a kép beállítása támasztja alá: abból a szögből ugyanis, ahonnét az eredeti kép készült, a névtábla nem olyan pozícióban látszik, mint a valóságban.  

Mindenesetre ha Jeruzsálem nevét valóban átfestették volna (vagy átfestenék a jövőben), akkor megköszönjük az I. kerületi közterület-felügyelet és a helyi hatóságok minél gyorsabb intézkedését. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Tudomány
Sok változást hozott az új tanév
2019. Szeptember 02. / 15:26

Sok változást hozott az új tanév

Ünnepek
Minden zsidó vezető szolga – Jó szombatot
2019. Szeptember 06. / 17:31

Minden zsidó vezető szolga – Jó szombatot

Kommentek