Több ezer be nem vetett fegyvert hagytak a terroristák Izraelben

2023. Október 11. / 10:15


Több ezer be nem vetett fegyvert hagytak a terroristák Izraelben

Több mint háromezer be nem vetett fegyvert találtak a Hamász terroristáinak nyomában az izraeli katonák. Páncéltörő rakétákat, aknákat, robbanó drónokat, lőszeres dobozokat és – az elhúzódó harcokra élelmet biztosító – datolyacsomagokat találtak az elfogott vagy megölt iszlamisták nyomában Izraelben.

Az izraeli hadsereg ma reggeli közlése szerint a terroristák a magukkal hozott fegyvereknek csak kis részét használták fel, és ezért a hadsereg szakértői úgy vélik, hogy a megtörténtnél is sokkal jelentősebb terrortámadásra készültek a gázai terroristák, de nem volt idejük bevetni legtöbb fegyverüket.    

A fel nem használt fegyverek között 5-8 km-es hatótávolságú, orosz gyártmányú Kornyet típusú páncéltörő rakéták, különféle pokolgépek, kézigránátok, Kalasnyikov gépkarabélyok, kommandós kések, lőszerek, kamikaze drónok, az Egyesült Államokban az 1960-as évek óta gyárt ott, LAW gyártmányú páncéltörő rakéták, páncéltörő aknák, vállról indítható rakéták és még sok más fegyver található.    

Emellett az éjjellátó készülékeket, titkosított rádiókat, energiaszeleteket és datolyacsomagokat, motivációs matricákat Mohamed Deifnek, a Hamász katonai szárnya vezetőjének becenevével, valamint gyúlékony anyagokat tartalmazó csomagokat is hátrahagytak. A katonai becslések szerint azt tervezték, hogy több száz terrorista több napig tartózkodik és harcol, s ejt túszokat Izraelben. 

A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hadseregtől származó becslései szerint több mint kétszáz izraelit hurcoltak magukkal a Gázai övezetbe a terroristák szombat reggel indított, meglepetésszerű támadásukban.

(MTI)

(Címlapkép: Chaim Goldberg – Flash90 – via Jerusalem Post)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek