Hatalmas bevándorlási hullám várható Izraelben

2020. Május 18. / 13:40


Hatalmas bevándorlási hullám várható Izraelben

Évente átlagosan 20-30 ezer bevándorló alijázik a Szentföldre, ám az izraeli hatóságok szerint az elkövetkező három évben további 100 ezer emberrel kell majd számolni. A meredeken emelkedő tendenciát mutató bevándorlási hajlandóság oka a koronavírus miatt kialakult helyzet. 


A német-francia Arte televízió riportja szerint drasztikusan nőhet az alijázók száma a koronavírus miatt, az izraeli hatóságok arra számítanak, hogy az elkövetkező három évben további 100 ezer bevándorlóval kell majd számolni az évi átlagos 20-30 ezer alijázón kívül. A riportban egy francia zsidó asszony azt nyilatkozza, hogy szerinte az izraeli egészségügyi hálózat jobb, mint a franciaországi, és nagyon boldog, hogy végre hazaérkezett.

A tudósítás egyik fontos állítása, hogy habár a várható bevándorlási hullám fő oka a koronavírus által okozott világjárvány, általában minden krízis után megfigyelhető, hogy növekszik az Erecbe hazatérő zsidók száma. A mostani járvány több országban felszínre hozta a mélyben megbúvó antiszemitizmust, ami félelemre ad okot a diaszpóra zsidóságában. 

A Coolamnews összefoglalója alapján.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek