Ganz és Lapid, az ellenzék vezetőinek szülei szomszédok voltak a pesti gettóban

2019. Február 21. / 21:25


Ganz és Lapid, az ellenzék vezetőinek szülei szomszédok voltak a pesti gettóban

A Beni Ganz és Jair Lapid közötti szövetség megkötése utáni első közös rendezvényen jelentették ezt be a Netanjahu miniszterelnök leváltására szövetkező ellenzéki politikusok, valamint azt is, hogy szövetségük „megváltoztatja Izraelt”.


Az elmúlt évtizedben valami félrecsúszott Izraelben. Utat tévesztettünk. A kormány széthúzást szított közöttünk, megosztás révén uralkodott. Azért vagyunk itt, hogy azt mondjuk, elég. Megosztottság helyett egységet akarunk. Szélsőségesség helyett méltóságot. Nemzeti megbékélést kínálunk”, mondta Beni Ganz első Jair Lapiddal közös rendezvényén.

Velük volt a színpadon két további egykori vezérkari főnök, Gabi Askenázi és Moshe Jáálon, aki hosszú időn át Netanjahu hadügyminisztere volt.

Jair Lapid nyomatékosította, hogy szerinte Beni Gantz nagyszerű miniszterelnök lesz.

Aztán Ganz elmondott egy hátborzongató történetet, amelyről ő is csak mostanában értesült. Az ő édesanyja, Málká és Jair Lapid édesapja, Tomi Lapid, a híres újságíró ugyanabban az épületben éltek a pesti gettóban 1944 végén (vagy azonos csillagos házban, Ganz azt mondta, mindez 75 éve történt, a gettót pedig bő 74 éve, 1944 végén állították fel). „És most Málká fia és Tomi fia itt állnak együtt Önök előtt”.

Honlapunk a mazsihisz.hu semmilyen módon nem kíván állást foglalni az izraeli választásokkal, politikai alternatívákkal kapcsolatban, de ezt a magyar zsidó vonatkozású, személyes hírt természetesen megosztjuk Önökkel. 

A The Times of Israel írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek