EJC: A gyáva és brutális támadások célja a félelemkeltés és a terror

2022. November 23. / 15:46


EJC: A gyáva és brutális támadások célja a félelemkeltés és a terror

Az Európai Zsidó Kongresszus (European Jewish Congress – EJC) megdöbbenését fejezi ki és elítéli a ma reggel Jeruzsálemben elkövetett terrortámadásokat. A szervezet elnöke a részvétét fejezte ki a megölt fiatal diák családjának, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.

Az Európai Zsidó Kongresszus (European Jewish Congress – EJC) megdöbbenését fejezi ki és elítéli a civilek ellen ma reggel Jeruzsálemben elkövetett terrortámadásokat – áll a szervezet közleményében.

Ariel Muzicant, az EJC elnöke kijelentette: „ezek a gyáva és brutális támadások ártatlan civilek ellen történnek, céljuk a félelemkeltés és a terror előidézése. Ismét rámutatnak a palesztin terrorszervezetek valódi szándékaira, amelyek arra irányulnak, hogy megnyomorítsanak, megöljenek izraelieket és zsidókat, bárhol is legyenek".

Az EJC elnöke hozzátette: „Mély részvétünket fejezzük ki a megölt fiatal diák családjának, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek".

A rendőrség által terrortámadásnak minősített robbanások az izraeli fővároshoz vezető bejáratnál történtek, nem sokkal reggel 7 óra után, a munkába indulás csúcsidőszakában. Legalább egy ember meghalt, húszan megsebesültek, a sérültek közül néhányan továbbra is súlyos vagy kritikus állapotban vannak. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek