ALIYA 101 – Minden, amit az izraeli munkavállalásról tudni kell

2023. Március 28. / 15:59


ALIYA 101 – Minden, amit az izraeli munkavállalásról tudni kell

A budapesti MERKAZ Héber és Izraeli Kulturális Központ (korábbi nevén: Izraeli Kulturális Intézet – IKI) szervezésében zajló ALIYA 101 elnevezésű rendezvénysorozat következő előadását Politzer Maymon Krisztina, Izraelben élő munkajogász tartja az izraeli munkavállalásról. Az esemény március 30-án, csütörtökön fél 7-től lesz az intézmény Paulay Ede utca 1. szám alatti székházában.

Az ALIYA 101 programsorozat következő előadásán a munka témaköre kerül a fókuszba, így a résztvevők megtudhatják, hogy az Izraelbe való kiköltözés után milyen lehetőségek, jogok és kötelességek várnak egy új izraeli állampolgárra a munkaerőpiacon. 

A MERKAZ által szervezet rendezvénysorozat vendég ezen a héten csütörtökön, délután fél 7-től Politzer Maymon Krisztina lesz , aki több mint 20 éve költözött Magyarországról Izraelbe, ahol jogászként, közjegyzőként dolgozik, és fő területe a munkajog. 

Az előadó nemcsak általános képet ad az izraeli munkaerőpiacról, hanem konkrét információkat is megoszt a munkakereséshez szükséges dokumentumokról, az új izraeli állampolgárként megpályázható támogatásokról, a munkaszerződések körüli tudnivalókról. Emellett arról is szó esik majd, hogy milyen szabályok vonatkoznak a szabadságokra, túlórákra, adózásra, a nyugdíjra és a munkanélküli segélyre. 

A programsorozat támogatója az Eben Ezer. A rendezvény Facebook-oldala ide kattintva érhető el.

Forrás: MERKAZ/Facebook

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek