A Hamász fegyverese volt a tel-avivi merénylő

2023. Március 10. / 08:28


A Hamász fegyverese volt a tel-avivi merénylő

– Az izraeli hatóságok azonosították a csütörtök este lövöldöző tel-avivi merénylőt, az iszlamista Hamász terrorszervezet fegyveresét – jelentette a katonai rádió péntek reggel. Az elkövető 23 éves volt. Tette elkövetése után négy, a helyszín közelében tartozó izraeli, köztük egy önkéntes rendőr, és három szolgálatban lévő rendőr tűzharcban agyonlőtte.

A merénylő Ciszjordániában élt, a Rámalláh melletti Naálin falu lakója, és korábban már kétszer ült izraeli börtönökben, összesen egy évet és három hónapot, biztonsági vétségek, illegális fegyvertartás miatt.

A lövöldözéses merényletben három huszonéves izraeli fiatal sebesült meg a belvárosi Dizengoff utcában található egyik kávézó vendégei közül. Az Ichilov kórházban ápolják őket, s ketten továbbra is súlyos, egyikük életveszélyes állapotban van, lélegeztetőgépen és altatásban tartják. A harmadik sebesült könnyebb-közepes sebesülést szenvedett.

Legutóbb tavaly áprilisban volt ezen a környéken terrortámadás. Akkor a palesztin lövöldöző két embert megölt, tízet pedig megsebesített, majd több órás üldözés után a város másik részén agyonlőtték.

(MTI)

(Címlapkép: Avshalom Saassoni/Flash90)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Ma 70 éves Rózsa Péter újságíró, Isten éltesse!
Hírek, lapszemle
Rendőröket hívtak a Kazinczy utcai zsinagóga elfoglalásához