Újra látogatható a pápai zsinagóga és kiállítása

2020. Július 08. / 17:36


Újra látogatható a pápai zsinagóga és kiállítása

Immár újra látogatható a pápai zsinagóga és az épületben található kiállítás, amely az egykor itt élt zsidó családok történetét mutatja be. Ugyancsak a pápai zsidósággal kapcsolatos hír, hogy a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület alszámlát nyitott a rekonstrukcióra szoruló zsinagóga felújítására.


A koronavírus-járvány első hullámának elmúltával újra látogatható a pápai zsinagóga – mondta a helyi lap érdeklődésére Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ez azt jelenti, hogy az érdeklődők nem csak az épületet tekinthetik meg, hanem azt a tárlatot is, amely a város egykori zsidó lakóinak életét mutatja be. 

Boros Katalin hozzátette: örvendetes, hogy a  Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület egyre több programot szervez a létesítménybe, és megismerteti a közönséggel az itt élt zsidó közösség életét, kultúráját, szokásait.

Az említett Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület a Facebook oldalán jelentette be, hogy a szervezet alszámlát nyitott a zsinagóga felújításának támogatására. Akik szeretnék e nemes célt támogatni, azok a részletekért kattintsanak ide.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek