Szijjártó Péter a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában

2020. Szeptember 29. / 13:14


Szijjártó Péter a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma ellátogatott a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába, ahol Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével tárgyalt.


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma látogatást tett a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában, amelynek  teljes körű, műemléki rekonstrukciója a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított állami forrásból, mintegy 3,2 milliárd forintból valósul meg. A beruházás befejezése idén várható. A politikust Kiss Henriett, a ház igazgatónője és Deutsch Péter rabbi kalauzolta körbe.

A látogatást követő zártkörű megbeszélésen Heisler András, a Mazsihisz elnöke köszönetét fejezte ki a magyar-izraeli kapcsolatok példás alakulása miatt, majd rövid áttekintést adott a magyarországi zsidó közösség helyzetéről és a közeljövő terveiről. Ennek kapcsán a Mazsihisz elnöke kiemelte mindazon területeket, ahol a közös sikerek szem előtt tartásával fejleszteni lehetne a magyar kormány és a Mazsihisz kapcsolatait. 

A pozitív hangvételű tárgyaláson szó esett a nemzetközi zsidó szervezetekkel folytatott konstruktív párbeszédről is. E kapcsolatok fontosságát jelzi, hogy a megbeszélésen részt vett Ligeti András, a Zsidó Világkongresszus (WJC) Európai Ügyekért Felelős Koordinátora, valamint Büchler András, Mazsihisz vezetőségi tagja, a nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó elnöki tanácsadó is.

(Címlapképen balról jobbra: Deutsch Péter, Kiss Henriett, Szijjártó Péter és Heisler András. Fotók: Külgazdasági és Külügyminisztérium)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek