Novák Katalin: Nincs döntés az izraeli magyar nagykövetség Jeruzsálembe költöztetéséről

2023. Március 04. / 22:13


Novák Katalin: Nincs döntés az izraeli magyar nagykövetség Jeruzsálembe költöztetéséről

Ezt Novák Katalin Prágában mondta, Milos Zemannal tartott sajtótájékoztatóján. A leköszönő elnök szavaiból az derült ki, hogy az izraeli cseh nagykövetség Jeruzsálembe költözhet. Pénteken mi is megírtuk azt az izraeli sajtóértesülést, miszerint Magyarország már a jövő hónapban Jeruzsálembe költöztetheti izraeli nagykövetségét.  

„A sajtóhíreket én is olvastam, nem született Magyarországon döntés arról, hogy az izraeli nagykövetségünket átköltöztessük” – jelentette ki Novák Katalin Prágában a Milos Zemannal közös sajtótájékoztatóján arra a kérdésre válaszolva, hogy az izraeli magyar nagykövetséget Jeruzsálembe költöztetik-e – írja az atv.hu.

Zeman szerint a cseh nagykövetség költözhet

A sajtótájékoztatón Zeman szavaiból az derült ki, hogy bár a külügyminiszterük nem támogatja, Petr Fiala miniszterelnök viszont igen, így az izraeli cseh nagykövetség Jeruzsálembe költözhet.

„Megfontoljuk”

Korábban Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója utalt erre a lehetőségre az Israel Hayomnak adott interjújában. Ő úgy fogalmazott arra a kérdésre, hogy Magyarország lesz-e az első olyan európai uniós ország, amely Jeruzsálembe költözteti nagykövetségét, hogy „ha Izraelből kérést kapunk az ügyben, megfontoljuk.”

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek