Megkezdődött az együttműködő egyházak közös nővérképzése

2021. Október 19. / 09:45


Megkezdődött az együttműködő egyházak közös nővérképzése

Elindult az egyházi kórházak közös kezdeményezéseként megalapozott egyházi nővérképzés, amely hosszú távon a súlyos nővér-, illetve szakdolgozó-hiányt hivatott csökkenteni. A képzés annak az eredményeként valósult meg, hogy 2018-ban együttműködést kötöttek a Szent Ferenc-kórház, a Betegápoló Irgalmasrendi Kórházak, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházvezetői a Mazsihisz-BZSH székházában. 


Amint arról a budapesti Szent Ferenc Kórház hivatalos FACEBOOK-OLDALA  beszámolt: megkezdődött az egyházi kórházak közös kezdeményezéseként indult egyházi nővérképzés, amely hosszú távon a súlyos nővér-, illetve szakdolgozó-hiányt hivatott csökkenteni. E célra a történelmi egyházi fenntartású kórházak Budapesten a Tárogató úti volt kórházépületet kapták meg. 

eü1.jpgFotók: Szent Ferenc Kórház/Facebook

Múlt hétvégén – a Gál Ferenc Egyetemmel együttműködésben – kétnapos intenzív továbbképzés keretében a korszerű kardiológiai vizsgálati eljárásokról szerezhettek ismereteket a felnőttápolásban és felnőttgondozásban, valamint a sürgősségi ellátásban dolgozók a budapesti Szent Ferenc Kórházban.

* * *

A Szent Ferenc Kórház, a Betegápoló Irgalmasrendi Kórházak, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházak vezetői 2018-ban a Mazsihisz-BZSH székházban írták alá azt az együttműködési nyilatkozatot, amelynek egyik eredménye az említett nővérképzés.

Az intézmények célja, hogy közös erőfeszítéssel vegyenk részt a magyar egészségügy fejlesztésében és közösen hozzanak létre egyházi alapon nyugvó nővérképzést. A megállapodás szerint az egyházi kórházak felosztották maguk között a szakmai profilokat is. 

A szülészet és a gyermekgyógyászat a Bethesda Gyermekkórházban működik, a felnőtteket ellátó általános nagy kórház a budai Irgalmasrendi Kórház, a kardiovaszkuláris betegségek kezelését és a betegek rehabilitációját a Szent Ferenc Kórház végzi, míg az idősek, haldoklók ellátását a Mazsihisz Szeretetkórház vállalja.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek