Megkezdődött az együttműködő egyházak közös nővérképzése

2021. Október 19. / 09:45


Megkezdődött az együttműködő egyházak közös nővérképzése

Elindult az egyházi kórházak közös kezdeményezéseként megalapozott egyházi nővérképzés, amely hosszú távon a súlyos nővér-, illetve szakdolgozó-hiányt hivatott csökkenteni. A képzés annak az eredményeként valósult meg, hogy 2018-ban együttműködést kötöttek a Szent Ferenc-kórház, a Betegápoló Irgalmasrendi Kórházak, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházvezetői a Mazsihisz-BZSH székházában. 


Amint arról a budapesti Szent Ferenc Kórház hivatalos FACEBOOK-OLDALA  beszámolt: megkezdődött az egyházi kórházak közös kezdeményezéseként indult egyházi nővérképzés, amely hosszú távon a súlyos nővér-, illetve szakdolgozó-hiányt hivatott csökkenteni. E célra a történelmi egyházi fenntartású kórházak Budapesten a Tárogató úti volt kórházépületet kapták meg. 

eü1.jpgFotók: Szent Ferenc Kórház/Facebook

Múlt hétvégén – a Gál Ferenc Egyetemmel együttműködésben – kétnapos intenzív továbbképzés keretében a korszerű kardiológiai vizsgálati eljárásokról szerezhettek ismereteket a felnőttápolásban és felnőttgondozásban, valamint a sürgősségi ellátásban dolgozók a budapesti Szent Ferenc Kórházban.

* * *

A Szent Ferenc Kórház, a Betegápoló Irgalmasrendi Kórházak, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházak vezetői 2018-ban a Mazsihisz-BZSH székházban írták alá azt az együttműködési nyilatkozatot, amelynek egyik eredménye az említett nővérképzés.

Az intézmények célja, hogy közös erőfeszítéssel vegyenk részt a magyar egészségügy fejlesztésében és közösen hozzanak létre egyházi alapon nyugvó nővérképzést. A megállapodás szerint az egyházi kórházak felosztották maguk között a szakmai profilokat is. 

A szülészet és a gyermekgyógyászat a Bethesda Gyermekkórházban működik, a felnőtteket ellátó általános nagy kórház a budai Irgalmasrendi Kórház, a kardiovaszkuláris betegségek kezelését és a betegek rehabilitációját a Szent Ferenc Kórház végzi, míg az idősek, haldoklók ellátását a Mazsihisz Szeretetkórház vállalja.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma egy éve halt meg Balázs Fecó
2021. November 26. / 10:22

Ma egy éve halt meg Balázs Fecó

Kommentek