Magyar tábornok az I. Nemzetközi Katonai Innovációs Konferencián Izraelben

2022. Szeptember 21. / 12:37


Magyar tábornok az I. Nemzetközi Katonai Innovációs Konferencián Izraelben

Dr. Sticz László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség  csoportfőnöke képviselte a Magyar Honvédség parancsnokát a Tel-Avivban szeptember 13-15. között megrendezett első Nemzetközi Katonai Innovációs Konferencián – írja a Honvédelem.hu honlap. A konferencia csúcspontja egy éleslövészettel egybekötött demonstráció volt, ami az újfajta szemléletmód szerint átalakított összhaderőnemi koordináció rugalmasságát és hatékonyságát bizonyította.

Az Izraeli Védelmi Erők szervezésében lebonyolított konferencia legfontosabb feladata az volt, hogy új kezdeményezésként egy, az innovációval, a katonai képességfejlesztéssel és a transzformációval foglalkozó találkozót rendezzen, és ennek részeként a világ számos pontjáról érkező vezérkari főnököknek, valamint az őket képviselő szakértői delegációknak egy közös fórumon adódjon lehetőségük kapcsolatokat építeni, illetve az esetleges jövőbeli együttműködéseket megalapozni.

A konferenciát Aviv Kohavi altábornagy, az Izraeli Védelmi Erők vezérkari főnöke nyitotta meg. Beszédében részletezte azt a jövőorientált szemléletmódváltást, ami lehetővé tette az izraeli hadsereg átfogó transzformációját és a parancsnoki struktúra minden szintjét érintő átszervezését.

A rendezvényen kiemelt vendégként előadást tartott Mark Milley vezérezredes, az amerikai egyesített vezérkar főnöke, aki a fegyveres erők folyamatos megújulásának fontosságát hangsúlyozta, ami napjainkban is aktuális a rohamosan fejlődő forradalmi technológiák egyre szélesebb körökben való elterjedése miatt. 

A konferencia második napján a delegációk ellátogattak a Negev-sivatagban található Tze’elim kiképzőbázisra, ahol további előadásokat és bemutatókat tekinthettek meg, amelyek Izrael egyedi biztonsági és műveleti környezetéből adódó innovatív vezetés-irányítási rendszereket, szervezeti felépítéseket, eljárásokat, illetve modern haditechnikai eszközöket ismertettek.

A konferencia csúcspontja egy éleslövészettel egybekötött demonstráció volt, ami az újfajta szemléletmód szerint átalakított összhaderőnemi koordinációt, annak rugalmasságát és hatékonyságát bizonyította.

(Szöveg és fotó: Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség. A címlapképen dr. Sticz László a hátsó sorban balról az ötödik helyen.)

Forrás: Honvédelem.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek