Kompromittáló előéletek: bocsánatkérésre várva

2021. Augusztus 11. / 17:10


Kompromittáló előéletek: bocsánatkérésre várva

Szerző: Kácsor Zsolt

A sajtó megírta a Vasárnap.hu új főszerkesztőjéről, hogy korábban aktívan részt vett egy neonáci szervezet tüntetésein, ma pedig – alighanem erre válaszul – a Vasárnap.hu a Neokohn.hu egyik szerzőjéről, Gyenge Dánielről közölt kompromittáló fotókat. A Neokohn a konklúziót az említett szerző bocsánatkérésének megérkezése után vonja le.


A neonáci kötődésű Erő és Elszántság tüntetéseinek aktív részese volt Horváth Tamás, a kormányközeli keresztény újság, a Vasárnap.hu új főszerkesztője – írta meg a Telex.hu, s nyomában több sajtótermék. 

Ma – nagy valószínűséggel erre válaszul – látott napvilágot a Vasárnap.hu oldalán az a fotóösszeállítás, amelynek tanúsága szerint Gyenge Dániel, a Neokohn.hu rendszeres szerzője a náci-nyilas szubkultúra jellegzetes elemeivel, tárgyaival pózol. 

Habár a lap Gyenge Dánielt úgy tünteti fel, mintha kizárólag az említett zsidó újság szerzője volna, Gyenge más lapok – többek között az Élet és Irodalom vagy az Azonnali – hasábjain is publikált.

A Gyenge Dánielt ábrázoló fotók miatt magyarázatot kértünk Megyeri A. Jonatántól, a Neokohn.hu megbízott főszerkesztőjétől, aki válasz gyanánt elküldte nekünk azt a közleményt, amelyet a honlapjukon is megjelentettek.

Ebben egyebek mellett azt írták: a szóban forgó szerző „jó minőségű és színvonalas írásai megfeleltek szerkesztőségi normáinknak, előéletéről nem volt, nem is lehetett tudomásunk”. Hozzátették: „a mai napon levélben kértük, hogy tisztázza korábbi nézeteit, írásos és telefonos megkeresésünkre azt reagálta, hogy hamarosan kész ismertetni álláspontját és bocsánatot kérni”. 

A lap ugyanakkor reméli, hogy a Vasárnap.hu főszerkesztője is „mielőbb elszámol múltbéli tetteivel és a nyilvánosság előtt kér bocsánatot, ellenkező esetben megkérdőjeleződnek etikai normái és elvárásai”.

A közlemény azzal zárul: a Neokohn a konklúziót Gyenge bocsánatkérésének megérkezése után vonja le.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek