Így élnek az október 7-én ártatlanokat gyilkoló terroristák a börtönben

2024. Február 20. / 10:39


Így élnek az október 7-én ártatlanokat gyilkoló terroristák a börtönben

Az Izrael legnagyobb biztonsági börtönében fogva tartott terroristáknak – akik nemi erőszakot, fosztogatást és gyilkosságokat követtek el október 7-én – matrac nélküli ágyon kell feküdniük, folyamatosan héber dalokat kell hallgatniuk. Az embertelen gyilkosok már nem azt kiabálják, hogy „Allah Akbar", hanem félnek és remegnek, padlóra hajtott fejjel, összebilincselve. Az Új Kelet írását ajánljuk a 13-as csatorna riportjáról.

A Negev-sivatagban lévő Ketziot börtönben – Izrael legnagyobb biztonsági börtönében – több ezer foglyot és biztonsági foglyot, terroristát és gyilkost őriznek.

Az Izraeli Büntetésvégrehajtási Szolgálat  embereihez a13-as csatorna riportere múlt héten csatlakozott, hogy bemutassa a terroristák börtönkörülményeit, beleértve a matrac nélküli ágyakat – és a héber nyelvű dalokat, amelyeket megállás nélkül játszanak nekik.

„A mészárlásban részt vevő terroristák már nem azt kiabálják, hogy ‘Allah Akbar’, hanem félnek, remegnek, padlóra hajtott fejjel” – mondta Sahar Kamissza, a börtön helyettes parancsnoka.

Belépés előtt az őröket védőfelszereléssel látják el, golyóálló mellénnyel és botokkal. „Tartunk a személyzet elleni támadásoktól, elbarikádozásos vagy túszejtős incidenstől, vagyis minden forgatókönyvtől” – mondta Kamissza.

Kinyitják az egyik cellát. Megparancsolják a bent lévőknek, hogy fejeket a padlóra, majd indul a létszámellenőrzés. A tévériportban elhangzik: „ezek a gyilkosok. Ezek mind gyilkosok.  Mindegyikük 30-40 zsidót ölt meg. Gyilkoltak, erőszakoltak, fosztogattak".

Most nincs matracuk, nincs semmijük. A szárnyba belépve izraeli zene szól a hangszórókból: Am Iszráel Chaj. Nincs klasszikus értelemben vett WC sem a cellában, ahol szinte teljes a sötétség egész nap. 

Az Új Kelet írását itt olvashatják teljes terjedelmében.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek