Idén Izraelből érkezett hozzánk a legidősebb turista: egy 104 éves férfi

2023. Május 15. / 23:55


Idén Izraelből érkezett hozzánk a legidősebb turista: egy 104 éves férfi

Mintegy kilencmillió vendégéjszaka adatait küldték be a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK) a hazai szálláshely-szolgáltatók az év első négy hónapjában, ami három százalékos forgalomnövekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn az MTI-vel. Számottevő volt a bővülés Izraelből.

Az összesítés szerint idén januárban 20 százalékkal magasabb volt a forgalom a szálláshelyeken, mint egy évvel korábban, és februárban is 3 százalékos emelkedést mértek, majd a márciusi kisebb visszaesés után áprilisban ismét a tavalyi értékek felett alakult a vendégéjszakák száma.

Az idén az első négy hónapban a külföldiek  4,6 millió vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon, ez 15 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

Budapest esetében a fő küldőországok mindegyikéből jelentős növekedést mutattak a számok, számottevő volt a bővülés Olaszországból és Izraelből. Az MTÜ megjegyzi, hogy Izraelből érkezett a legidősebb vendég: egy 104 éves férfi.

(MTI)

(Címlapkép: Tony Prats – Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek