Holokausztkiállítás nyílt az Arab-félszigeten

2021. Május 28. / 08:41


Holokausztkiállítás nyílt az Arab-félszigeten

Emlékezünk címmel nyílt meg az Arab-félsziget első holokausztkiállítása meg az Egyesült Arab Emírségekben. A dubaji Civilizációk Keresztútjai Múzeumban felavatott tárlat egy része olyan muszlimoknak is emléket állít, akik zsidókat mentettek a második világháború idején. A megnyitón ott volt a német és az izraeli nagykövet is.


– Nagyon fontos felvilágosítanunk az embereket a holokauszt tragédiájáról, mert a tanítás a tudatlanság egyetlen ellenszere – mondta a megnyitón Ahmed Obeid Al-Manszuri, a 2012-ben megnyílt magánmúzeum alapítója – írja az Index.

A Civilizációk Keresztútjai Múzeum olyan témákkal foglalkozik, mint a tolerancia és a multikulturalizmus, és bemutatja a térségbeli civilizációkat. A szervezők szerint ez az első, a holokauszt áldozatainak szentelt kiállítás a Perzsa(Arab)-öböl térségében. A kiállításnak nincs megjelölt zárónapja, a szervezők szeretnék, ha állandó tárlattá válna.

A muszlim embermentőknek szentelt szekcióban emlékeznek meg például azokról az albániai mohamedánokról, akik albán zsidók életét mentették meg. Ismertetik Mohammed Helmy Berlinben élő egyiptomi orvos történetét is, aki zsidókat bújtatott a házában, sőt, kezelte betegségeiket.

A teljes cikket itt olvashatják.

(Fotó: AP)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek