Ferenc pápa a Mazsihisz elnökével és az országos főrabbival is találkozik

2021. Július 21. / 15:06


Ferenc pápa a Mazsihisz elnökével és az országos főrabbival is találkozik

Nyilvánosságra hozták Ferenc pápa budapesti és szlovákiai látogatásának programját. A katolikus egyházfő  szeptember 12-én érkezik Budapestre, a hivatalos köszöntők után magyar közjogi méltóságok üdvözlik a Szépművészeti Múzeumban. Ferenc pápával találkozik Heisler András, a Mazsihisz elnöke és Frölich Róbert országos főrabbi is.


Ferenc pápa szeptember 12-én, Budapesten a Hősök terén részt vesz a katolikus világesemény záró szentmiséjén. A pápát szállító repülőgép szeptember 12-én reggel érkezik meg a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A hivatalos köszöntők után a katolikus egyházfő találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel és a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban.

Ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a zsidó közösségek képviselőit.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál. A Szentatya a délután folyamán indul tovább Pozsonyba. 

Mióta pápává választották, Ferenc 33 külföldi utat tett és 52 országba látogatott. Magyarországra most először utazik trónra lépése óta.

(Fotó: Anett Klingner/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Bemutatták a Szombat folyóirat veszprémi, tematikus számát
Hírek, lapszemle
Döntött a kormány: plusz pénzt kapnak a zsidó közösségek