Eltűntették a Szálasira emlékező feliratot az  özvegye sírkövéről

2023. Március 28. / 21:47


Eltűntették a Szálasira emlékező feliratot az özvegye sírkövéről

„Szálasi Ferenc emlékére” – ez a szöveg tűnt el a kőről egyetlen nappal az ügyet holnap tárgyaló Fővárosi Közgyűlés ülése előtt. Az Énbudapestem.hu portálnak Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes korábban azt mondta: „ha a sírkő készíttetője nem távolítja el a nyilas vezető képét és a nyilaskeresztre hajazó szimbólumot a sírkőről, a főváros maga váltja meg a sírhelyet, és eltávolítja róla a követ".

Letakarták Szálasi özvegyének sírkövén a nyilas terror vezetőjére emlékező feliratot – értesült az ÉnBudapestem. Meg nem erősített információik szerint a Farkasréti temetőben található sírhely bérlője végezhette az újabb átalakítást. A kövön most az olvasható: „...persze, hogy hittem, ha az ember szeret valakit, annak hisz”, és ez takarja el a korábbi „Szálasi Ferenc emlékére” feliratot.

Szálasi arcképe és a nyilaskeresztre hajazó szimbólum továbbra is a síron látható.

A Fővárosi Közgyűlés holnapi ülésére van kitűzve annak a tervezetnek a megvitatása, amelynek révén Szálasi özvegyének neonáci emlékhellyé vált sírhelyét a Budapesti Közművek letakarhatja. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a lapnak elmondta: ha a sírkő készíttetője nem távolítja el a nyilas vezető képét és a nyilaskeresztre hajazó szimbólumot a sírkőről, a főváros maga váltja meg a sírhelyet, és eltávolítja róla a követ.

A portál cikke teljes terjedelmében itt olvasható.

(Címlapkép: a sírkő az új felirattal. Forrás: Énbudapestem.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Szerdócz Ervin: A niszán hónap ünneplése