Egymillió forint adomány a miskolci hitközségtől a helyi kórháznak

2022. Szeptember 05. / 10:30


Egymillió forint adomány a miskolci hitközségtől a helyi kórháznak

A Miskolci Zsidó Hitközség jótékonysági koncertet szervezett a helyi Művészetek Házában, ahol a Budapest Klezmer Band lépett föl. A  rendezvényen gyűjtött felajánlást a szervezők ünnepélyes keretek között adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház képviselőinek – írja a Boon.hu helyi hírportál. A kórház saját forrásból 1 millió forinttal egészíti ki az adományt. A kezdeményezést a Mazsihisz is támogatta.

Az adomány ünnepélyes átadásán dr. Révész János, a megyei kórház főigazgatója elmondta: a kórháznak egyre többen adományoznak. A mostani pénzadományból a nővérszállóhoz és a GYEK sürgősségi részlegéhez bútorokat és egyéb berendezéseket vásárolnak majd. 

Grósz Endre, a Miskolci Zsidó Hitközség ügyvezetője és alelnöke beszámolt róla, hogy a kezdeményezést a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is támogatta. További tervük, hogy egy másik műsort is elhoznak Budapestről Miskolcra és ennek teljes bevételét szintén a megyei kórháznak fogják felajánlani. A Miskolci Zsidó Hitközség képviseletében Deutsch Miklós elnök is megjelent. Az adományozóknak támogatói emlékplakettet nyújtottak át.

A Boon.hu cikke itt olvasható.

(Címlapkép: Deutsch Miklós, dr. Révész János és Grósz Endre. Fotó: Bujdos Tibor/Boon.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek