Egy zsidó orvos esete a náci tetoválásokat viselő, koronavírusos beteggel

2020. December 02. / 14:27


Egy zsidó orvos esete a náci tetoválásokat viselő, koronavírusos beteggel

Futótűzként terjed a közösségi médiában egy kaliforniai zsidó orvos, dr. Taylor Nichols története arról, hogyan láttak el társaival egy súlyos állapotban lévő koronavírusos beteget, akinek a testét náci tetoválások borították. A férfi – akinek horogkereszt és SS-jelzések voltak – azt kérte az orvostól: ne hagyjon meghalni, doki.


A bizarr helyzet leírásán kívül dr. Taylor Nichols az eset kapcsán arra hívta fel a figyelmet, mennyire megviseli a frontvonalban harcoló egészségügyi dolgozókat a járvány.

940x0.jpgNichols doktor (Fotó: Salgu Wissmath/San Francisco Chronicle)

A légszomjjal küzdő férfit mentővel vitték be a kórházba, betegnek és rémültnek tűnt, Taylor szerint meglátszott rajta az évek óta tartó metamfetamin-fogyasztás, fogai már nemigen voltak. Amikor kollégáival levetkőztették a beteget, először egy horogkereszt tűnt fel a mellkasán, majd az ingéből kibújva egy SS-tetoválás és egyéb náci jelképek is feltárultak.

A férfit ellátó csapatnak a zsidó orvoson kívül mások mellett egy fekete nővér és egy ázsiai légzőterapeuta is tagja volt. „Mindannyian láttuk, a gyűlölet szimbólumai a testén büszkén hirdették a nézeteit. Valamennyien tudtuk, mit gondol rólunk, hogy mennyire becsüli a mi életünket” – írta Taylor.

„Ne hagyjon meghalni, doki” – kérte elhaló hangon náci férfi az orvost, mielőtt rákapcsolták a lélegeztetőgépre. Taylor  megnyugtatta, hogy  mindent el fognak követni érte a legjobb tudásuk szerint, így is tettek, zökkenőmentes csapatmunkában küzdöttek érte.

Az orvos azt írja, az egyetem óta sokszor szembesült már rasszista betegekkel, és bár minden alkalommal megrendül kicsit, amikor ilyen ember életét menti meg, az érzelmei sosem zavarták a munkájában. „Orvosra van szükségük ide, és a fenébe is, te orvos vagy – ezt a mantrát ismételgettem mindig magamban” – írja Taylor, aki most először ismerte fel magán, hogy habozni kezdett, és ambivalens érzései támadtak.

(Címlapkép: Darko Stojanovic/Pixabay)

A teljes cikk ide kattintva olvasható a 24.hu portálon.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek