Az OR-ZSE nyitott és befogadó szellemű intézmény

2021. Március 31. / 16:20


Az OR-ZSE nyitott és befogadó szellemű intézmény

Az elsőévesek a járványhelyzet miatt még sosem találkoztak személyesen, de azt mondják, ennek ellenére nagyon összetartó az évfolyamuk. Van, hogy együtt készülnek online valamelyik tantárgyból, vagy korrepetálják egymást – írja Józsefváros kerületi lapja az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) tevékenységéről szóló riportjában.


„Amit ott tanultam, abból mindent kamatoztatok” – mondja Jónás Etelka szociális munkás, a Kesztyűgyár munkatársa az Országos Rabbiképző és Zsidó Egyetemről (OR-ZSE). Etelka alapszakon (BA) tanult a felekezeti egyetem szociális munkás szakán, s nagyon várja, hogy végre elinduljon a mesterszak, mert szeretné azt is elvégezni. Egyébként felvették az ELTE szociális munkás szakára is, de inkább az OR-ZSE-t választotta. Azt mondja, itt a diák nem egy kód, hanem egy személy – olvasható a Józsefváros.hu portálon megjelent, Nem csak felekezetieknek című riportban. 

Az újságíróknak a közösségszervezők két évfolyamának órájára is módjukban állt „beülni” – vagyis részt venni az online képzésben – és beszélgetni a hallgatókkal. Az elsőévesek a járványhelyzet miatt még sosem találkoztak személyesen, de azt mondják, ennek ellenére nagyon összetartó az évfolyamuk. Van, hogy együtt készülnek online valamelyik tantárgyból, vagy korrepetálják egymást, és a magánéletben is figyelnek egymásra. 

Háberman Zoltán tanszékvezető és a szociális munka szak szakreferense a cikk szerint azt emelte ki, hogy nagyon különféle tudással, különböző helyekről érkeznek az emberek, és miközben ez okoz némi nehézséget a tanároknak a követelmények és a tananyag összeállításában, ez az egyik legfontosabb értéke az egyetemnek. Sok a hátrányos helyzetűként indult diák, arányaiban sok a roma hallgató, mert kifejezetten szempont a társadalmi felemelkedés elősegítése, és egyáltalán nem feltétel a zsidó felekezethez tartozás. Meglátszik ez a tandíjon is: jóval alacsonyabb, mint a hasonló képzések díja az országban.

A teljes cikk ide kattintva olvasható. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Deep Instinct: Hasít az izraeli kibervédelmi cég
Izrael
Izraeli miniszterek - magyar ősökkel
2021. Június 21. / 10:22

Izraeli miniszterek - magyar ősökkel

Izrael
Izrael is segélyt küld Indiába
2021. Április 28. / 14:50

Izrael is segélyt küld Indiába

Kommentek