Az izraeli hadsereg Dél-Gázát bombázta

2023. December 02. / 21:22


Az izraeli hadsereg Dél-Gázát bombázta

A bombázások a Gázai övezet déli részén található Khan Younis térségében összpontosulnak. Az izraeli hadsereg pénteken szórólapokat dobott le a környéken, amelyben arra szólították fel a civil lakosságot, hogy hagyják el a térséget – írja a Guardianra hivatkozva a HVG.hu portál.

Az egyhetes tűzszünet pénteken ért véget, a Hamász-vezette egészségügyi minisztérium szerint két nap alatt 200-an haltak meg a Gázai övezetben. A bombázások a Gázai övezet déli részén található Khan Younis térségében összpontosulnak. Az izraeli hadsereg pénteken szórólapokat dobott le a környéken, amelyben arra szólították fel a civil lakosságot, hogy hagyják el a térséget.

A helyiek ugyanakkor azt mondják: már nincs hova menniük, miután a konfliktus kirobbanása után Izrael az övezet északi részéről délre szorította a lakosságot. Most azonban már a déli területeket is bombázás alá vették, ahonnan nincs menekülés, mert az Egyiptom felé vezető határátkelőket az egyiptomi hadsereg még a háború kirobbanásakor lezárta.

Libanon és Izrael határán több helyen is összecsapott az IDF és a Hezbollah, az Irán által támogatott terrorszervezet közölte: egy katonája meghalt a harcokban. Három ember pedig bombázásokban halt meg Dél-Libanonban, míg a szíriai Damaszkuszban az izraeli légierő légicsapása nyomán két Hezbollah-harcos vesztette életét – írta az AFP hírügynökség.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek