Az Európai Zsidó Kongresszus képviselőit mélységesen elszomorítja Őfelsége II. Erzsébet távozása

2022. Szeptember 12. / 10:37


Az Európai Zsidó Kongresszus képviselőit mélységesen elszomorítja Őfelsége II. Erzsébet távozása

Európa zsidó közösségeinek nevében szeretnénk mélységes részvétünket kifejezni a brit uralkodói család, az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség polgárai felé. Mélységesen szomorú, nem csak az Egyesült Királyság zsidósága, de egész Európa számára is és még inkább egy korszak vége – fogalmazott Ariel Muzicant, az Európai Zsidó Kongresszus (EZSK) elnöke.

Őfelségét, a Királynőt a legnagyobb becsben tartották zsidó alattvalói, személye az állandóságot és a brit társadalom hagyományait testesítette meg, amelynek fudamentumai a kölcsönös tisztelet és az elfogadás. Ezek az értékek tették lehetővé a háború utáni brit zsidó közösség számára, hogy az európai zsidó közösség egyik részközösségeként erős és sikeres lehessen.

Hálával tartozunk neki személyesen, mint a nácikkal a Második Világháború legsötétebb napjaiban egyedül szembeszálló Nagy Britannia egykori katonái egyikének és szimbolikusan is, mint a szélesebb királyi család tagjának, akik együtt néztek szembe a Blitz-cel (az ország intenzív bombázása a 2. világháború első időszakában), közösen egész bátor népükkel és adósai Európa zsidó közösségei azokért az évekért, amelyeket népe rendíthetetlen szolgálatában töltött – tette hozzá az EZSK vezetője.

(EZSK sajtóközlemény)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek