Gyász: Elhunyt Yechiel Eckstein rabbi

2019. Február 07. / 15:02


Gyász: Elhunyt Yechiel Eckstein rabbi

Ma temették el Jeruzsálemben a szívroham következtében váratlanul elhunyt Yechiel Eckstein rabbit, a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Baráti Társaság (International Fellowship of Christians and Jews) alapítóját és elnökét. A rabbi 67 éves volt.


Yechiel Eckstein 1951-ben született Manhattanben, röviddel később a család Kanadába költözött. Az édesapja rabbi volt, így Eckstein is komoly zsidó nevelésben és oktatásban részesült. Emberszerető, mély szociális érzékenységgel bíró aktivistává lett, aki már fiatalkorától számos zsidó szervezet munkájában részt vett, ilyen volt a – nálunk is ismert – Joint Distribution Agency, a Jewish Agency és az Anti-Defamation League. 1983-ban alapította meg a világszerte ismertté vált Nemzetközi Keresztény-Zsidó Baráti Társaságot, amelynek elnökeként dolgozott haláláig. 

A társaság által Izrael számára összegyűjtött adományok összege 1983 óta elérte az 1,4 milliárd dollárt. A szervezet segítséget adott az Izraelben letelepedőknek, gondoskodott a bevándorlók gyermekeiről, s nem utolsó sorban az izraeli hadseregben szolgáló, egyedülálló alijázókról is, akik a családjuktól távol élve szolgálták a védelmi erőket.

Haláláról megemlékezett Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök, aki úgy fogalmazott: Eckstein nagyon sokat dolgozott Izrael állampolgáraiért, valamint a keresztények és a zsidók közötti kapcsolat erősítéséért.

„Emléke legyen áldott”, mondta a miniszterelnök. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó hónapok
Ádár: Egy kicsinyke Mózes minden zsidóban megbújik
Közlemények
Feljelentést tett a Mazsihisz
2019. Február 04. / 18:51

Feljelentést tett a Mazsihisz

Ünnepek
A tenger szétválasztása – Jó Szombatot

Kommentek