Új otthonukban a nyírségi fehér oroszlánok

2019. Február 12. / 13:43


Új otthonukban a nyírségi fehér oroszlánok

Már szokják új, izraeli kifutójukat azok a fehér oroszlánok, amelyek Nyíregyházán látták meg a napvilágot bő két esztendeje. A fenséges nagymacskák Beér-Seva városának állatkertjébe, a Negev Zooba kerültek.


„Az utóbbi időben minden e fantasztikus feladat körül forgott. Az állatkert csapata éjjel-nappal dolgozott, hogy befejezze az előkészületeket, mire megérkeznek az oroszlánok. Marcus és nővérei, Flóra és Fauna számára lenyűgöző kifutó épült a régi ketrecek helyén” – adta hírül fényképek kíséretében az állatkert a Facebookon.

A fehér oroszlánok 2017. január 8-án látták meg a napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban. Az intézmény munkatársai kezdetben aggódtak, hogy a kölykök nem akarnak majd a mamájukkal maradni, de a Hollandiából érkezett hím, Inkosi és a Csehországból jött Binti szerencsére szülői gondoskodással nevelte kicsinyeit. Ami azért is volt öröm, mert a pár korábbi kicsinye, Kókusz nem fogadta el az anyatejet, ezért a gondozóknak kellett felnevelni.

A hármas ikrek elnevezéséhez a látogatók adhattak ötleteket az interneten, és a legjobbak közül választott az állatkert. Így lett a hím oroszlán Marcus Aurelius római császár után Marcus, a két nővér pedig a római mitológia élőlényeket védelmező istennői után Flóra és Fauna.

A teljes írás a Borsonline.hu oldalon olvasható

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek