Rászoruló zsidó családok nyaraltak a Balatonnál

2019. Augusztus 05. / 15:04


Rászoruló zsidó családok nyaraltak a Balatonnál

Tizenhat zsidó család egy hetes balatonfüredi üdülését tette lehetővé a MAZS Alapítvány JAFFE Családsegítő Szolgálata a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével (Mazsihisz) együttműködve, továbbá egyéni adományozók segítségével.


A balatonfüredi Mazsihisz-üdülő nyáron mindig zsúfolt, gyerekek, szülők, nagyszülők és dédszülők töltik itt pihenésüket hosszú évtizedek óta. Idén mégis különleges élmény volt az üdülőben eltöltött pihenés néhány olyan zsidó családnak, amelyek számára a nyaralás korábban elérhetetlen távolságra volt. 

A MAZS Alapítvány JAFFE Családsegítő Szolgálata a MAZSIHISZ-szel együttműködve, egyéni adományozók segítségével szervezte meg 16 család egy hetes balatonfüredi üdülését. Ez a közel egy hét különösen fontos volt azoknak, akik anyagi körülményeik miatt máshogy nem jutottak volna el gyerekeikkel nyaralni. 

Az üdülés részeként a családok napközben kulturális és szabadidős programokon vettek részt, estére pedig mindig előkerültek a társasjátékok. A családokat meglátogatta a Bethlen téri körzet rabbija, Deutsch Péter, akivel a zsidóságról és a szombatról beszélgettek. A nyaraló gyerekek hamar egy csapattá váltak, és a szülők között is barátságok kötődtek. A hét közepére az érkezéskor még egymás számára idegen emberek egy csoporttá váltak, akik nemcsak egymás nevét tudják, de azt is, hogy a gyerekek hány évesek és hova járnak iskolába.

Taly Shaul, a MAZS Alapítvány igazgatója elmondta: a tábor egyik fontos célja az volt, hogy összehozza a segítségre szoruló zsidó családokat, barátságok szülessenek, és átélhessék a közösséghez tartozás élményét. A családokból a közös élményeken keresztül olyan közösség jött létre, amelynek tagjai hasonló helyzetekkel és gondokkal küzdve különböző megoldásokat tudtak és tudnak a későbbiekben egymással megosztani. Ennek szellemében támogatta a JAFFE családsegítő a balatonfüredi üdülésen kívül a kiskunhalasi és a szarvasi zsidó nyári táborokban való részvételt is – közölte az igazgató.

Forrás: www.mazs.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Für Emil varázslatos világa
2019. Október 27. / 13:44

Für Emil varázslatos világa

Zsidó világ
Zsidó kéziratok és szertartási tárgyak az IKI-ben

Kommentek