Magas rangú állami kitüntetésben részesült Verő Tamás főrabbi

2023. Március 14. / 18:57


Magas rangú állami kitüntetésben részesült Verő Tamás főrabbi

A március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából a mai napon, Semjén Zsolt a kormányfő előterjesztésére a köztársasági elnök által adományozott, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült Dr. Verő Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség Frankel Leó úti Zsinagógája főrabbija, az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem Szentírás és Talmudtudományi Tanszékének főiskolai docense, a magyarországi zsidó közösség érdekében végzett munkája, kiemelkedő szakmai, hitéleti és közösségépítő tevékenysége elismeréseként.

verő-tamás-kitüntetés.jpg

Sok minden változik, eltűnik nyom nélkül, de az igazi teljesítmény megmarad és ezáltal nemzetmegtartó erőt jelent – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedden a március 15-i állami kitüntetések átadásán, Budapesten. A közösség mindig úgy érezte, hogy a saját megtartóerejének növelése érdekében fontos, hogy a rendkívüli egyéni teljesítményeket – legyen az akár katonai, művészi, tudományos, sport vagy az élet egyéb területe – elismerje és „látható jellel lássa el” – tette hozzá a miniszterelnök-helyettes a Karmelita kolostorban megtartott ünnepélyes eseményen. 

Szívből gratulálunk Verő Tamás főrabbinak, aki mesét olvas és bármicvóra készít, szuperrabbinak öltözve viszi el a hanuka fényét több száz családhoz, alternatív ros hásánát szervez, aki szereti, amit csinál és jól érzi magát benne, aki azzal vigasztal, hogy kész kedves mondatokat mondani, nem az a fontos, amit mond, hanem az, ahogy mondja, ez a szövetség, amelyet kötött velünk, kedves, laza szeretetre. További sikeres évtizedeket kívánunk Tomi rabbinak, mind a magánéletében, mind a magyarországi zsidóság érdekében végzett munkája során.  
//

Dr. Róna Tamás főrabbi, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület (ZSIMA) elnöke, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem címzetes egyetemi tanára szintén a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Kovács László, a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetségének elnöke.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Zsinagógát avattak az Egyesült Arab Emírségekben
Zsidó kisokos
Zsidó orvosok mindenhol: a Talmudtól a középkorig