Interaktív rabbi szobát alakítanak ki a Debreceni Zsidó Hitközség székházában

2019. Február 21. / 14:39


Interaktív rabbi szobát alakítanak ki a Debreceni Zsidó Hitközség székházában

Rabbiszobát alakítanak ki a Debreceni Zsidó Hitközség székházában, hogy interaktív módon mutassák be a zsidó hagyományokat. A tervek szerint az ottani éttermet is felújítják. A beruházás pályázati forrásból, összesen 30 millió forintból valósul meg.


Már dolgoznak a munkások a Debreceni Zsidó Hitközség székházában: a régi burkolatot szedik fel, de van, ahol már az új csempére várnak a falak. Egy interaktív rabbi szobát alakítanak ki.

Fontos bemutatnunk, hogy a zsidó közösségekben hogyan éltek, hogyan dolgoztak, hogyan tanultak a rabbik, hiszen egy rabbinak az igazi munkája a tanulás volt, és az igazi csodarabbiról olvastuk és hallottuk, hogy éjszakákat nem aludva, a tanulással töltötték. Mi szeretnénk ezt bemutatni – mondta Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke.

A teremben, ahol a rabbi dolgozik majd interaktív módon lehet megismerni a zsidó hagyományokat. Nem csak múzeum lesz, hanem az országban egyedülálló módon autentikus környezetben lehet majd kutatni a zsidóság történetét.

Emellett a kóser éttermet is felújítják, ahol különböző zsidó ételeket lehet majd megkóstolni. Papp László polgármester szerint a fejlesztésekkel mindenképpen gazdagodik Debrecen, hiszen a zsidóság nagyon fontos vallási közössége a városnak.

- Tudja majd revitalizálni, picit újraéleszteni a hagyományokat. kóser étterem nincs a városban jelenleg, mindamellett, hogy egyre több külföldi, akár üzletember, akár turista egy nagyon sikeres Debrecen-Tel-Aviv járatnak köszönhetően megfordul Debrecenben – nyilatkozta a polgármester.

A fejlesztés 30 millió forintból, pályázati forrásból valósul meg. A munkával várhatóan május végére készülnek el. (
Pinczés Mariann: Dehir.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek