Az örök szerelem titkai a Mazsihisztől – megjelennek a Talmud bölcsességei

2019. Május 29. / 12:19


Az örök szerelem titkai a Mazsihisztől – megjelennek a Talmud bölcsességei

A Talmud Atyák Tanításai traktátusa arról szól, hogyan élhet értelmesen véges ideje során az ember a Földön, milyen az örök szeretet, mi az, ami csak látszólag és mi az, ami igazán fontos. Holnap már a könyvesboltokban.


A Mazsihisz megújulása nem elhagyja, hanem elevené, aktuálissá teszi a vallás tanításait a 21. század számára. Ennek a kulturális-vallási megújulásnak az első lépése annak a páratlan és elbűvölő talmudi traktátus újrafordítása és újraértelmezése, amelyben az első rabbik, a zsidóság régi nagy tanítói beszélnek arról, egymással is vitatkozva néha, hogyan kell élni.

A legmélyebb, ma is érvényes vallási belátások szólalnak meg ebben a könyvben három népszerű rabbink, Darvas István, Fináli Gábor, Verő Tomi és három népszerű közösségi vezető, a Bálint Ház élén álló Fritz Zsuzsanna, a Zsidó Múzeumot vezető Toronyi Zsuzsanna és a New Yorkban rabbinak tanuló Bedő Viktória közvetítésével.

Induljanak el velük, legyenek ők kalauzaik a megújuló hagyományban, a Talmud tengerében, mert a könyv mától már a könyvesboltokban vár Önökre.

A szerelem titkait keresse a könyvesboltokban vagy vásárolja meg online

Az Atyák tanításai a rabbinikus hagyomány legfontosabb szövegéből, a Talmudból való bölcs mondások, aforizmák gyűjteménye, amely önálló kiadványként, modernizált magyar nyelvű fordításban most lát először napvilágot. A könyv magyar szerzők által írt, a legszélesebb olvasóközönséghez szóló kortárs kommentárjai a magyar zsidóság sokszínűségéről is tanúskodnak. A könyv útmutató olvasmány: az ókori bölcsek ma is aktuális üzeneteit kívánja megfejteni. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek