Az örök szerelem titkai a Mazsihisztől – megjelennek a Talmud bölcsességei

2019. Május 29. / 12:19


Az örök szerelem titkai a Mazsihisztől – megjelennek a Talmud bölcsességei

A Talmud Atyák Tanításai traktátusa arról szól, hogyan élhet értelmesen véges ideje során az ember a Földön, milyen az örök szeretet, mi az, ami csak látszólag és mi az, ami igazán fontos. Holnap már a könyvesboltokban.


A Mazsihisz megújulása nem elhagyja, hanem elevené, aktuálissá teszi a vallás tanításait a 21. század számára. Ennek a kulturális-vallási megújulásnak az első lépése annak a páratlan és elbűvölő talmudi traktátus újrafordítása és újraértelmezése, amelyben az első rabbik, a zsidóság régi nagy tanítói beszélnek arról, egymással is vitatkozva néha, hogyan kell élni.

A legmélyebb, ma is érvényes vallási belátások szólalnak meg ebben a könyvben három népszerű rabbink, Darvas István, Fináli Gábor, Verő Tomi és három népszerű közösségi vezető, a Bálint Ház élén álló Fritz Zsuzsanna, a Zsidó Múzeumot vezető Toronyi Zsuzsanna és a New Yorkban rabbinak tanuló Bedő Viktória közvetítésével.

Induljanak el velük, legyenek ők kalauzaik a megújuló hagyományban, a Talmud tengerében, mert a könyv mától már a könyvesboltokban vár Önökre.

A szerelem titkait keresse a könyvesboltokban vagy vásárolja meg online

Az Atyák tanításai a rabbinikus hagyomány legfontosabb szövegéből, a Talmudból való bölcs mondások, aforizmák gyűjteménye, amely önálló kiadványként, modernizált magyar nyelvű fordításban most lát először napvilágot. A könyv magyar szerzők által írt, a legszélesebb olvasóközönséghez szóló kortárs kommentárjai a magyar zsidóság sokszínűségéről is tanúskodnak. A könyv útmutató olvasmány: az ókori bölcsek ma is aktuális üzeneteit kívánja megfejteni. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
„A világ az izmos butáké”
2019. Szeptember 05. / 12:43

„A világ az izmos butáké”

Kommentek