Eredményesen zárult a Magyar Zsidó Kongresszus első ülése

2008. November 16. / 21:02


Eredményesen zárult a Magyar Zsidó Kongresszus első ülése

Mazsihisz

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége a mai napra hívta össze a Magyar Zsidó Kongresszus ez évi ülését. A Kongresszuson több mint 70 szervezet vett részt.


A résztvevők a zsidó társadalom legkülönfélébb csoportjait képviselték. Az ülésen döntöttek a Kongresszus szervezeti kérdéseiről, meghatározták a működés struktúráját. Megválasztották a Kongresszus hat alelnökét, akik közül négyen a zsidó civil szervezetek tagjai közül kerültek ki.

A Kongresszus 6 bizottság megalakítását határozta el, melyek a következők: Kulturális-oktatási, Egészségügyi- Szociális, Nemzetközi kapcsolatok, Kegyeleti, Ifjúsági- Sport, Közéleti-és Antiszemitizmus elleni bizottság.

A Kongresszus célja, hogy biztosítsa a zsidóságot érintő valamennyi kérdés széleskörű és demokratikus megvitatását. A felszólalások során sokan kiemelték az antiszemitizmus elleni közös fellépés fontosságát, valamint a zsidó közélet problémáinak megvitatását.

A Kongresszus soron következő ülése 2009. február 22-én lesz.

A Magyar Zsidó Kongresszus minden magyarországi zsidónak biztosítja a részvételt és azt, hogy demokratikus keretek között fejtse ki véleményét.

A Magyar Zsidó Kongresszus előzményeiről ide kattintva tud tájékozódni

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek