Címkék

Tüntetés

Közélet / 2023. November 12. / 21:16

Közel 200 ezren tüntettek az antiszemitizmus ellen Franciaországban

Több mint 182 ezren vettek részt az antiszemitizmus elleni és a Hamász szélsőséges palesztin szervezet által fogva tartott túszok szabadon engedéséért meghirdetett békés tiltakozó meneteken vasárnap a francia nagyvárosokban – közölte a francia belügyminisztérium.

Izrael / 2023. November 08. / 14:20

Újabb tüntetést tiltott be a BRFK

Betiltott egy Budapestre tervezett gyűlést a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), mert alappal lehet attól tartani, hogy erőszakhoz vezetne. A BRFK azért tett így, mert hasonló megmozdulások Európa és a világ számos városában erőszakba torkolltak a közelmúltban – írja a rendőrség hivatalos oldala, a Police.hu portál.

Közélet / 2023. Október 30. / 08:11

Tragikus: tízezrek tüntettek a palesztinok mellett Londonban, New Yorkban és Párizsban

Európai nagyvárosokban, így Athénban, Berlinben és Madridban több ezren vonultak az utcákra tegnap a palesztinok melletti szolidaritási tüntetéseken a gázai övezeti harcok leállítását követelve. A madridi tüntetésen még egy miniszter is részt vett. Tüntettek Iszlámábádban és Bejrútban is. A legnagyobb palesztinbarát megmozdulások Londonban, New Yorkban és Párizsban voltak szombaton.

Hírek, lapszemle / 2023. Október 18. / 11:59

A BRFK harmadjára is betiltott egy „palesztinpárti" tüntetést

– Budapesten ezúttal a II. kerületbe akarták szervezni a gyűlést, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) most is figyelmeztet: Magyarországon továbbra sem lehet terrorszervezet mellett tüntetni, a részvételt pedig szankcionálják – írja a HVG.hu portál.

Közélet / 2023. Október 13. / 12:40

A rendőrség betiltott két Hamász-melletti tüntetést Budapesten

– A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta a fővárosba péntekre bejelentett gyűlés megtartását. Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni; a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta a fővárosba péntekre bejelentett gyűlés megtartását – közölte a rendőrség a Police.hu oldalon. A BRFK később azt is közölte a rendőrségi honlapon, hogy szombatra is gyűlést jelentettek be Budapesten, de azt is megtiltották.