Címkék

Terrortámadás

Izrael / 2023. Április 28. / 09:58

Agyonlőttek egy gázoló és kést rántó palesztin merénylőt Ciszjordániában

Az izraeli hadsereg jelentése szerint egy palesztin férfi gázolásos merényletet próbált elkövetni tegnap délután Ciszjordániában. A szemközti sávba hajtott, s megpróbálta elütni az ott tartózkodó civileket és biztonságiakat, ezután késsel hadonászva kiszállt az autójából, mire az ott álló katonák rálőttek, a merénylő később belehalt sérüléseibe

Izrael / 2023. Április 08. / 20:10

Netanjahu: ellenségeink megfizetnek minden agresszióért

„Ellenségeink újra felfedezik, hogy a próbatétel pillanataiban Izrael polgárai egységesek, és támogatják a hadsereg és a többi biztonsági erő fellépését országunk és polgáraink védelme érdekében" - jelentette ki Netanjahu a biztonságpolitikai kabinet ülésének elején. „Azt mondom ellenségeinknek, hogy amikor a lakosaink házaira lövöldöznek, akkor nincs koalíció és nincs ellenzék" – közölte Beni Ganz ellenzéki vezető is.

Izrael / 2023. Március 10. / 08:28

A Hamász fegyverese volt a tel-avivi merénylő

– Az izraeli hatóságok azonosították a csütörtök este lövöldöző tel-avivi merénylőt, az iszlamista Hamász terrorszervezet fegyveresét – jelentette a katonai rádió péntek reggel. Az elkövető 23 éves volt. Tette elkövetése után négy, a helyszín közelében tartozó izraeli, köztük egy önkéntes rendőr, és három szolgálatban lévő rendőr tűzharcban agyonlőtte.

Izrael / 2023. Február 10. / 16:02

Gázolásos terrormerénylet Jeruzsálemben: két halálos áldozat

Két halálos áldozata és öt sérültje van az autós terrormerényletnek Kelet-Jeruzsálemben – közölte az izraeli rendőrség pénteken.

Izrael / 2023. Január 29. / 12:36

Biden a civilizált világ elleni támadásnak nevezte a jeruzsálemi merényletet

Pénteken Joe Biden elnök Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetésében a civilizált világ elleni támadásnak nevezte a jeruzsálemi zsinagógánál elkövetett terrortámadást, amelyben egy palesztin fegyveres 7 ember ölt meg ima után. Mai hír, hogy a hatóságok lezárták a terrorista otthonát, a lakókat kiköltöztették, Netanjahu pedig meglátogatta a kórházban fekvő sebesülteket.

Izrael / 2023. Január 28. / 18:00

Terrortámadások Jeruzsálemben: hét halott, több sebesült

Heten haltak meg egy jeruzsálemi zsinagógánál tegnap este történt támadásban: a Hamász 21 éves terroristája a zsinagóga kapujánál nyitott tüzet a szombatfogadásra összegyűlt emberekre. A merénylőt lelőtték, akárcsak azt a másik, mindössze 13 éves palesztin terroristát, aki ma délelőtt lövöldözött, s két embert súlyosan megsebesített Jeruzsálemben. Izrael tömeges letartóztatásokkal reagált, s a terrorfenyegetettségi szintet a legmagasabbra emelte.

Hírek, lapszemle / 2023. Január 06. / 14:05

Az Izraelben leghosszabb időre leültetett gyilkos 40 év után, 66 évesen szabadult

Izraelben tegnap negyven év után szabadlábra került a palesztin Karim Junisz, aki azért került börtönbe, mert 1980-ban egy tettestársával meggyilkolta Avi Bromberg izraeli katonát. Ennél többet még senki sem töltött rácsok mögött a modern Izrael államban. A hírt az MTI adta ki a Haarec című újság hírportáljára hivatkozva.

Megemlékezések / 2022. December 23. / 12:58

Ma van az orosz zsidók ellen elkövetett budapesti terrortámadás évfordulója

Német terroristák Oroszországból Izraelbe kivándorló zsidók autóbuszát kísérelték meg felrobbantani a ferihegyi repülőtér közelében 1991. december 23-án. Az elkövetők egy autóba rejtett, távirányítású pokolgépet hoztak működésbe, de szerencsére elhibázták az időzítést, így a támadás nem követelt emberéletet.

Hírek, lapszemle / 2022. December 05. / 13:29

Egymillió dolláros díj az 1982-ben Sydney-ben robbantó terroristák kézre kerítésére

Negyven éve nem találják az 1982-es ausztráliai terrortámadások elkövetőit, holott az ausztrál kormány 2012-ben 100 ezer dollárt már felajánlott a nyomravezetőknek. Most bejelentették: 1 millió ausztrál dollárra (mintegy 263 millió forintra) emelték a nyomravezetői díjat, mert igazságot szeretnének szolgálltatni a helyi zsidó közösségnek. A rendőrség szerint a tettesek feltételezhetően palesztin terroristák voltak.

Megemlékezések / 2022. November 24. / 09:28

A terror nem lehet megoldás semmilyen vallási, társadalmi konfliktusban

Két pokolgépes merényletben meghalt egy 16 éves fiú és csaknem húszan megsérültek Izraelben. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) mélyen együttérez az áldozat hozzátartozóival, a sérültekkel, valamint a Zsidó Állam minden gyászoló polgárával.

Izrael / 2022. November 23. / 15:46

EJC: A gyáva és brutális támadások célja a félelemkeltés és a terror

Az Európai Zsidó Kongresszus (European Jewish Congress – EJC) megdöbbenését fejezi ki és elítéli a ma reggel Jeruzsálemben elkövetett terrortámadásokat. A szervezet elnöke a részvétét fejezte ki a megölt fiatal diák családjának, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.

Izrael / 2022. November 23. / 11:03

Robbantásos merényletek voltak ma reggel Izraelben, áldozatok

Két helyszínen robbantásos merényletet követtek el Jeruzsálem környékén szerda reggel, egy áldozat életét vesztette, hárman életveszélyesen, legkevesebb tizenöten kevésbé súlyosan megsebesültek – jelentette a katonai rádió.