Címkék

Tel Aviv

Élet + forma / 2023. Február 06. / 17:42

Kulinária: hamarosan izraeli éttermek is bekerülhetnek a Michelin-katalógusba

Évekig tartó tárgyalások után a tekintélyes kulináris katalógus várhatóan Tel-Avivban debütál, az egyetlen olyan városban, ahol a Michelin-ellenőrök várhatóan elkezdik a bírálatokat és a kiválasztásokat, ami egy bonyolult folyamat, amibe teljesen nem lát bele sem fogyasztók, sem az éttermek.

Kultúra / 2022. November 24. / 21:22

A hír az, hogy Dés László Izraelbe érkezik, és fellép Tel Avivban

Várjuk a koncertet és a koncert előtt arról beszélgetünk, hogy hogyan lett énekes. Hogyan foglaljam össze Dés László zenész pályáját úgy, hogy azután belevághassunk a beszélgetésbe? Soroljam fel a jazz-zenekarait, amelyekben szaxofonozott? Emeljem ki a Dimenziót, vagy a Trio Stendhalt? Vagy a filmslágereit, soroljam a Nagy utazást és a többit?

Hírek, lapszemle / 2022. Október 20. / 18:42

Váradi János távozik az El Al magyarországi képviselete éléről

Mint arról három hete beszámoltunk: az EL AL Izraeli Légitársaság Budapest belvárosi irodája – 33 évvel a nyitás után – szeptember 30-án végleg bezárt, a repülőjegyek értékesítését külső cég veszi át. Most az is kiderült: ez év végén távozik az El Al Izraeli Légitársaságtól a cég magyarországi képviseletének eddigi vezetője, Váradi János, a magyar zsidó közösség ismert és közkedvelt alakja, aki tíz éve vezette a céget.

Kultúra / 2022. Április 15. / 15:11

Tel-Aviv Fehér Városa most Budapestre költözött

A Tel-Aviv Fehér Városa című tárlat 2004 óta járja a világot, és Róma, London, Helsinki, valamint számos más helyszín után most első alkalommal Magyarországon is bemutatkozik: a budapesti Deák17 Galériában láthatjuk június 11-ig. A Tel-Aviv által rendezett kiállításon a UNESCO Világörökség részét képező Fehér Város leghíresebb épületei láthatók fotókon, tervrajzokon, maketteken, 3D animációkban és videókon.