Címkék

Országos főrabbi

Megemlékezések / 2024. Július 16. / 13:06

Mártírjainkra emlékeznek a demecseri temetőben

A Holokauszt 80 Emlékév keretében mártír megemlékezést rendeznek a demecseri zsidó temetőben július 17-én, holnap délután fél 5-től. Beszédet mond mások mellett az országos főrabbi, dr. Frölich Róbert is. A rendezvény után az Ávinu trió ad koncertet A túlélés dallamai címmel a helyi művelődési házban. További részletek az alábbi meghívóban olvashatók.

Mazsihisz hírek / 2024. Március 04. / 11:55

Izrael belügyminiszterével tárgyalt a Mazsihisz-elnök és az országos főrabbi

A Magyarországon hivatalos látogatáson tartózkodó Moshe Arbellel, a Zsidó Állam belügyminiszterével folytatott megbeszélést tegnap dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke és dr. Frölich Róbert országos főrabbi. Moshe Arbel a találkozón üdvözölte az elnök Izraelben tett látogatását, amelynek során a Mazsihisz delegációja találkozott a Zsidó Állam elnökével.

Hírek, lapszemle / 2023. Szeptember 21. / 15:49

Dr. Frölich Róbert: Örömteli látni a Miskolci Zsidó Hitközség aktivitását

– Azt látom, hogy ez a közösség nem adja meg magát, hanem él és élni akar és ez a legfontosabb. Elkezdődött a mikve, a rituális fürdő felújítása, ami a zsidó vallási életnek az elengedhetetlen kelléke. Ez azért is örömteli, mert vidéken nagyon nehéz ápolni az ortodox izraelita hagyományokat – nyilatkozta miskolci látogatása alkalmával dr. Frölich Róbert országos főrabbi a Boon.hu portálnak.