Címkék

Miskolci zsinagóga

Zsidó világ / 2024. Június 25. / 14:49

Miskolci Zsidó Közösség: Munka és megújulás

Miskolc városa gazdag és összetett zsidó örökséggel rendelkezik. A holokauszt tragikus eseményei és az azt követő nehéz évek ellenére az itteni zsidó közösség figyelemre méltó ellenálló képességről tett tanúbizonyságot. Ma ez a közösség nemcsak a történelem őrzője, hanem a város kulturális és vallási életének is élénk részét képezi.

Mazsihisz hírek / 2024. Június 25. / 08:00

Dr. Nógrádi Péter Mazsihisz-alelnök: ,,Ez a soha többé most van!"

– Pénteken érkeztem haza Izraelből. Jártam Ofakimban és személyesen beszéltem olyan zsidókkal, akik átélték a Hamász terrorját, akiknek a szomszédját a terroristák meggyilkolták. A holokauszt fasiszta terrorját és a Hamász terrorját ugyanaz a féktelen antiszemita gyűlölet mozgatja – mondta dr. Nógrádi Péter, a Mazsihisz alelnöke a miskolci mártír-megemlékezésen. A szöveget a hivatalos Facebook-oldaláról idézzük.

Hírek, lapszemle / 2024. Február 14. / 14:46

Gordon Gábor az Élet Menetéről a Miskolci Zsidó Múzeum Baráti Körében

A Miskolci Zsidó Múzeum Baráti Kör februári vendége Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány kuratóriumi elnöke volt. A meghívás apropóját az adta, hogy idén emlékezünk meg a holokauszt 80. évfordulójáról, és éppen huszadik esztendeje rendezik meg Budapesten az Élet Menetét. A házigazda Markovics Zsolt miskolci főrabbi volt.

Hírek, lapszemle / 2023. Szeptember 06. / 11:49

Ez volt az első miskolci zsidó sóletfesztivál

Az I. Miskolci Sóletfesztivált a Kazinczy u 7. szám alatt, a zsinagóga udvarán rendezték meg, köszöntőt mondott Markovics Zsolt, a Miskolci Zsidó Hitközség főrabbija, a rendezvényt Veres Pál polgármester és dr. Róna Iván, a Mazsihisz turisztikai igazgatója nyitotta meg. Közreműködött a Color Klezmer Band, valamint Havasi György és Kékesi Erika.

Élet + forma / 2023. Augusztus 30. / 13:28

Sóletfesztivál lesz Miskolcon

Szeptember 3-án, vasárnap tartják Miskolcon az I. Miskolci Sóletfesztivált a Kazinczy u 7. szám alatt, a zsinagóga udvarán.