Címkék

Mazsihisz elnök

Mazsihisz hírek / 2023. Június 06. / 12:42

A Mazsihisz új elnöke Izraelben tárgyal magas rangú vezetőkkel

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) nemrégiben megválasztott elnöke, dr. Grósz Andor az első hivatalos külföldi látogatását Izraelben tölti. Az utazás elsődleges apropója a modern Izrael fennállásának 75. évfordulója, amelynek megünneplésén az elnök a Zsidó Világkongresszus (World Jewisch Congress) által szervezett delegáció tagjaként vesz részt. A program csúcspontja az Izrael elnökével, Jichák Herzoggal való találkozás lesz.

Mazsihisz hírek / 2023. Június 04. / 11:00

Grósz Andor: Fontos a Mazsihisz és a mindenkori magyar kormány közötti jó kapcsolat

A találkozón Dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) májusban megválasztott elnöke hozzászólásában a Mazsihisz és a magyar kormány közötti jó kapcsolat fontosságát hangsúlyózta.

Mazsihisz hírek / 2023. Június 03. / 22:01

A nyugalom és a béke különleges érték – levélben gratulált Orbán Viktor Grósz Andornak

"A magyarországi zsidó közösséget szolgáló, felelősségteljes megbízatásához, valamint kitűzött céljai megvalósításához ezúton kívánok Önnek sok erőt és sikert!”

Mazsihisz hírek / 2023. Május 30. / 09:04

Navracsics Tiborral tárgyalt Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke

A múlt héten szerdán Dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke munkamegbeszélésen járt Dr. Navracsics Tibor, területfejlesztési miniszternél. A baráti hangulatú megbeszélésen többek között Grósz Andor terveiről, elnöki céljairól, a zsidóság helyzetről esett szó.

Mazsihisz hírek / 2023. Május 24. / 13:45

Grósz Andor: A Mazsihisz törekszik arra, hogy szorosabbra fűzze a kapcsolatát Izrael Állammal

„Számomra Izrael Állam egy olyan hely, amire, ha Nagy öröm számomra, hogy Önökkel együtt ünnepelhetem Izrael Állam fennállásának 75. évfordulóját. Izrael és a Szentföld nemzedékeken keresztül fontos orientációs pont volt, és az eleven emlékezetben élt. Így nem csak a 75 évet ünnepeljük, hanem az ellőttünk járó sok száz emberöltő kötődését ahhoz, amit ma Izraelnek nevezünk.

Élet + forma / 2023. Május 17. / 16:58

Szombatfogadáson is részt vehet a nagyközönség Szegeden

Éppen 120 évvel ezelőtt avatták fel a szegedi új zsinagógát. Az évfordulót háromnapos programsorozattal ünnepli a Szegedi Zsidó Hitközség, amely során Kendrusz Attila vallási vezető a régi és új zsinagóga érdekességeiről mesél majd a látogatóknak. Sőt, szombatfogadáson és -búcsúztatáson is részt vehet majd a nagyközönség.

Vezetőink / 2023. Május 17. / 16:26

Prof. dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke

Dr. Grósz Andor hagyománytisztelő zsidó családban született Győrben 1951-ben. Szülei méltóságra, becsületre, szorgalomra, mások tiszteletére és a zsidó közösséghez való tartozás fontosságára nevelték őt és húgát. Édesapjától a tanítást egy életre megtanulta: „soha ne feledjem, hogy honnan jöttem és hová tartok.” Testvérével magukévá tették a családi, és a tágabb közösségi összetartozás erejének fontosságát a mindennapokban.

Mazsihisz hírek / 2023. Május 14. / 17:31

Dr. Grósz Andor: Békét, nyugalmat, szeretetet, megértést szeretnék

– A jelöltállítás idején dr. Nógrádi Péterrel korábban abban egyeztünk meg, hogy nem ellenségként, nem ellenfélként, hanem versenytársként tekintünk egymásra. A Mazsihisz elnökeként is békét, nyugalmat, szeretetet és megértést szeretnék – mondta megválasztott elnökként dr. Grósz Andor, akit ma dr. Nógrádi Péter ügyvéd ellenében nagy többséggel választottak meg a Szövetség új elnökévé.

Mazsihisz hírek / 2023. Május 14. / 13:26

„Holnaptól kezdődik a munka”: dr. Grósz Andor a Mazsihisz új elnöke

„Békét és nyugalmat akarok, mert enélkül nincs előrelépés. Köszönöm a közgyűlés támogatását, különösképpen azokét, akik megtiszteltek bizalmukkal és rám szavaztak. Holnaptól kezdődik a nagybetűs munka.”

Mazsihisz hírek / 2023. Május 12. / 13:23

Heisler András: Fantasztikus tíz év van mögöttem, de most megkönnyebbültem

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke, Heisler András e héten vasárnap távozik posztjáról, mivel kitelt az a két ciklus, amelyet a Mazsihisz elnöki székében tölthetett. A búcsúzó elnök tegnap a JCC Budapest – Bálint Házban beszélt az elmúlt tíz év sikereiről és kudarcairól, örömeiről és szomorúságairól, majd Rangos Katalin újságíró és a közönség kérdéseire válaszolt.

Közélet / 2023. Március 26. / 19:36

Daráló: 10 év a Mazsihisz élén – Deák téri esték

Minden érdeklődőt sok szeretettel vár a Keresztény-Zsidó Társaság és a Raoul Wallenberg Egyesület a Deák téri esték következő programjára 2023. március 28-án, kedden délután 5 órakor.