Címkék

Magyar rabbik

Zsidó világ / 2024. Február 06. / 09:55

Binjomin rabbi könyvajánlója: Meszilát Jesárim (Egyenesek útmutatója)

– Szeretnék bemutatni egy különleges könyvet, melynek fő ereje abban rejlik, hogy jó tanácsokkal tud szolgálni a lehető legkülönfélébb élethelyzetben lévő emberek számára. Ez a könyv a Meszilát Jesárim (Egyenesek útmutatója), melyet Mose Cháim Luzzato rabbi írt a 18. században – írja Szántó-Várnagy Binjomin ortodox rabbi, az OR-ZSE rabbija.

Mazsihisz hírek / 2024. Január 15. / 13:30

Dr. Schöner Alfréd ünneplése: „Papa, mi nem félünk!”

Habár megtelt a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga, tegnap mégis családias, meghitt, bensőséges hangulatú ünnepség keretében zajlott le az a rendezvény, amelyet dr. Schöner Alfréd főrabbi rabbivá avatásának 50. évfordulója alkalmából rendeztek. Az OR-ZSE volt rektorát és nyugalmazott professzorát tanítványai, kollégái, barátai, tisztelői köszöntötték.

Mazsihisz hírek / 2023. Október 25. / 11:39

Schőner Alfréd 75: „A Schőner név Magyarországon fogalommá vált”

A napokban ünnepelte 75. születésnapját dr. Schőner Alfréd főrabbi, professzor emeritus, az OR-ZSE volt rektora, akit külön köszöntött dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke és dr. Frölich Róbert országos főrabbi, a Dohány utcai zsinagóga rabbija. Köszöntésüket az alábbiakban közöljük, egyúttal kívánjuk Schőner főrabbinak, hogy egészségben tartsa meg az Örökkévaló az emberi kor végső határáig.