Címkék

Jótékonysági koncert

Élet + forma / 2024. Június 24. / 17:04

Dal a gyöngyösi zsinagógában – jótékonysági koncert

Zsidók, keresztények és muszlimok fogtak össze a sztárfellépőket felvonultató hangverseny megrendezéséért. A cél a méltatlan sorsú gyöngyösi zsinagóga felújítása. A „Dal a gyöngyösi zsinagógában” című jótékonysági koncert vasárnap este volt a mátraalji városban. Az eseményen számos magas rangú vendég mellett részt vett dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke is.

Kultúra / 2024. Június 19. / 15:03

Örökzöld szerelmes dalok Berkes Gabriellától és Rátonyi Róberttől a Rumbachban

Berkes Gabriella énekhangja és Rátonyi Róbert zongorajátéka egészen biztosan elkápráztatja majd a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga közönségét július 7-én, vasárnap este 7 órakor az Everlasting love songs című produkcióban. Jegyárak: 5800-6500 forint.

Izrael / 2023. December 01. / 11:11

Jótékonysági est az Izraelt ért terrortámadás áldozataiért Debrecenben

A Hamász által elkövetett terrortámadás áldozatainak, illetve azok családjainak megsegítésére, a Debrecen Zsidó Hitközség jótékonysági estet rendezett november 28-án a Kölcsey Központ nagytermében. A Hamász-terrorszervezet október 7-én támadta meg Izraelt, mely több ezer civil áldozatot követelt.

Izrael / 2023. November 27. / 10:19

Szenes Hanna egykori kibucának gyűjtött adományt a Sabbathsong Klezmer Band

Az izraeli Sdot Jam kibucba juttatta el a Sabbatshong Klezmer Band annak a szolidaritási koncertnek a bevételét és a közönség adományait, ahol a nyilasok által meggyilkolt Szenes Hanna költő 1941-től két évet töltött. Erről Masa Tamás, a zenekar vezetője tájékoztatta honlapunkat.

Élet + forma / 2023. November 13. / 12:11

A béke hangjai csendültek fel a Rumbach zsinagógában

A Rumbach zsinagóga épületének előterében elhelyezett piros kismotorok és a rájuk kötött, ég felé kapaszkodó lufik is fájó emlékeztetői maradtak a történteknek. A vasárnapi esemény célja az adománygyűjtés mellett a szolidaritás volt, amivel a közösség kifejezhette együttérzését, és békét sürgetve sugározhatta szeretetét a kibuc felé a távolból.

Zsidó világ / 2023. November 07. / 14:45

Nagysikerű adománygyűjtő koncert Újpesten

Székelyhidi Hajnal operaénekes, az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) tanára és Szerdócz Ervin rabbi kezdeményezésére, az egész zsinagógát betöltő adománygyűjtő kántorkoncert volt vasárnap az Újpesti Zsinagógában.

Izrael / 2023. November 06. / 15:20

Gyermekek a gyermekekért: Rumbi Tanház jótékonysági koncert sztárfellépőkkel

Neves hazai sztárfellépők közreműködésével jótékonysági koncert lesz november 12-én, vasárnap délelőtt 11 órától a Rumbach zsinagógában az október 7-én rettenetes emberveszteséget elszenvedett beeri kibuc árván maradt gyermekei javára. A koncerten többek között fellép Bíró Eszter, Farkasházi Réka, Kárász Eszter, Malek Andrea, Szalóki Ági, a Benjamin ovisok és még sokan mások.

Izrael / 2023. November 01. / 21:00

Az Izrael elleni terrortámadás áldozataiért szerveznek jótékonysági koncertet Nyíregyházán

A Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplom ad majd helyet annak a koncertnek, amit az izraeli terrortámadás áldozataiért szerveznek 2023. november 5-én, vasárnap délután 5 órakor. A koncerten olyan nagynevű művészek lépnek majd fel, mint Malek Andrea, Oláh Gergő, Teszter Nelli, Nógrádi Gergely és Jáger András. A nyíregyházi koncert védnöke Dr. Kovács Ferenc, polgármester. A támogatói jegyek ára 3000 forint.

Izrael / 2023. Október 31. / 09:04

Veled vagyunk, Izrael: Jótékonysági koncert az újpesti zsinagógában

Nagyszabású jótékonysági koncertet rendeznek az izraeli háborúban elesett áldozatok beazonosításának megsegítésére november 5-én, vasárnap délután 5 órakor. A koncert díszvendége a Sabbathsong Klezmer Band lesz. A koncert ingyenesen látogatható, helyfoglalás érkezési sorrendben. Pontos cím: Budapest, IV. kerület, Berzeviczy Gergely u. 8.