Címkék

Jakov Hadas-Handelsman

Hírek, lapszemle / 2023. Május 18. / 23:02

Veszprém: Emlékpark lett a helyreállított izraelita sírkert

Újraavatták ma a helyreállított Szél utcai zsidó temetőt Veszprémben. Az eseményen beszédet mondott Jákov-Hadas Handelsman, Izrael budapesti nagykövete, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Porga Gyula polgármester, Verő Tamás főrabbi és Can Togay, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. művészeti és kreatív főtanácsadója.

Megemlékezések / 2023. Május 03. / 11:38

A Knesszet delegációja a Cipők emlékművénél Budapesten

Az izraeli törvényhozás (Knesszet) Izraeli-Magyar Baráti Társasáságának tagjai ma reggel az emlékezés koszorúit helyezték el a vészkorszakban Dunába lőtt áldozatok emlékművénél. A delegációt Israel Eichler, a törvényhozás alelnöke vezette, a politikusokat Mátrai Márta, a magyar Országgyűlés háznagya fogadta, jelen volt Jákov Hadas-Handelsmann, a Zsidó Állam budapesti nagykövete és dr. Verő Tamás főrabbi.

Megemlékezések / 2022. November 06. / 14:38

Izrael budapesti nagykövete is gyertyát gyújtott Jichák Rabin emlékére

Izraelben ma van a Rabin-emléknap, amelyet a 27 évvel ezelőtt merénylet áldozatává lett Jichák Rabin izraeli miniszterelnök tiszteletére tartanak. Jákov Hadas-Handelsman, a Zsidó Állam Budapestre akkreditált nagykövete ma gyertyát gyújtott a meggyilkolt kormányfő emlékére, a knesszetben pedig ma este lobbannak majd fel a megemlékezés gyertyalángjai.

Zsidó világ / 2022. Szeptember 23. / 11:35

Egy asztalnál ünnepelt Jakov Hadas-Handelsman a zsidó közösségek elnökeivel

„Kivételes és egyben rendkívüli alkalom, hogy a magyarországi zsidó közösségek mind az 5 elnöke egy asztalnál ünnepelte a zsidó újévet Jákov Hadas-Handelsman nagykövet meghívására. Ez az esemény méltóképpen tükrözi azt az álmot, hogy az új év békét, együttműködést és sikereket hozzon mindenki életébe" – tájékoztatta honlapunkat az izraeli nagykövetség, amely videóösszeállítást tette közzé az ünnepi eseményről.

Mazsihisz hírek / 2022. Szeptember 15. / 11:22

Reuven Rivlin és Heisler András találkozója Budapesten

Reuven Rivlin, Izrael korábbi államfője és a repülőtérről Izraelből éppen megérkező Heisler András, a Mazsihisz elnöke Budapesten folytatott baráti hangvételű eszmecserét ezen a héten hétfőn. Rivlin a megbeszélésen kifejtette: demokrataként, a liberális demokrácia híveként a Mazsihiszt tekinti a magyarországi zsidó közösség egyértelmű képviselőjének.

Kultúra / 2022. Augusztus 11. / 14:04

Mozisziget a Margitszigeten: Több százan nézték a Dolgozó nőt

Hatalmas érdeklődés mellett vetítették le a Dolgozó nő című izraeli filmdrámát tegnap este a Mozisziget elnevezésű rendezvénysorozat keretében a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A nézőket Bartha Anita, Izrael budapesti nagykövetségének munkatársa köszöntötte. Figyelem, aki fergeteges humorú izraeli vígjátákot akar nézni, az ma este menjen a népszigeti Kabinba!

Ukrán válság / 2022. Április 11. / 16:29

Izrael több mint 13 tonna segélyt juttat az ukrajnai menekülteknek

A Zsidó Állam több mint 13 tonna – élelmiszerből és higiénés termékekből álló – humanitárius segélyt ajánlott föl az ukrajnai menekültek megsegítésére. Az ezer csomagból álló adományt Jákov Hadas-Handelsman, Izrael magyarországi nagykövete hivatalosan ma adta át a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, ahonnan a karitatív szervezet a felajánlást Kárpátaljára szállítja tovább.