Címkék

Jaír Lapid

Izrael / 2022. November 01. / 23:30

Izraeli választás – Az exit pollok szerint Netanjahu győzelmével végződött a voksolás

Az exit pollok szerint a Benjámin Netanjahu vezette jobboldali-vallásos tömb győzelmével végződött Izraelben a 3,5 éven belül ötödször tartott parlamenti választás – jelentették a helyi televíziók kedden.

Izrael / 2022. Szeptember 28. / 10:20

Ezért vagyunk büszkék Izraelre – Jair Lapid ragyogó beszéde az ENSZ-ben

– Izrael erős, liberális demokrácia. Büszke és virágzó. Start-up nemzet. Tizenhárom Nobel-díjassal az irodalom, a kémia, a közgazdaságtan és a békedíj területén. Miként történhetett ez meg? Azért, mert úgy döntöttünk, hogy nem leszünk áldozatok – többek között ezt mondta Jair Lapid izraeli miniszterelnök a napokban lezajlott ENSZ-közgyűlésen. Az alábbiakban a kormányfő teljes beszédét közöljük – hiszen mi is sokat tanulhatnánk belőle.

Mazsihisz hírek / 2022. Augusztus 31. / 14:41

Jaír Lapid a Mazsihisz elnökének: „Nekem különösen fontosak a magyar kapcsolatok"

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke, Heisler András nem sokkal a miniszterelnökké való kinevezése után gratuláló levelet írt Jaír Lapid izraeli kormányfőnek. A miniszterelnök nemrégiben személyes hangú levélben köszönte meg a jókívánságokat, s levelének külön érdekessége, hogy az elnöknek címezve kedves gesztusként ráírta azt is: „Servus".