Címkék

Izraeli Kulturális Intézet

Kultúra / 2022. November 28. / 09:43

Filmrajongók figyelmébe: Ronit Elkabetz-napot tartanak ma az IKI-ben

– Ronit Elkabetz az izraeli filmtörténelem egyik legkiemelkedőbb alakja. Nem véletlenül hivatkozott rá úgy a New York Times, mint az „izraeli Meryl Streepre”, míg más nemzetközi kritikusok Almodóvar-hősnőhöz hasonlították. Ronit színészi sokoldalúsága és elragadó szépsége emberek ezreit nyűgözi le a mai napig – írja az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) ajánlója. Tiszteletére ma délután 2-től az IKI-ben levetítik a Viviane Amsalem-trilógiát.

Megemlékezések / 2022. November 10. / 08:57

RABIN 100: Roman Polonsky üzenete a meggyilkolt kormányfőre emlékezve

Mint arról beszámoltunk, az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) és a Zsidó Állam budapesti nagykövetsége Jichák Rabin miniszterelnökre tíz napos rendezvénysorozattal emlékezik. Ennek része, hogy az IKI a Facebook-oldalán megemlékező videóüzeneteket oszt meg a meggyilkolt kormányfő kapcsán. Most az FSU-delegációt vezető Roman Polonskynak, a JAFI németországi és kelet-közép-európai vezetőjének üzenetét tesszük közzé.

Megemlékezések / 2022. November 09. / 12:23

RABIN 100: Izraeli shinshin lányok a meggyilkolt kormányfőről

Mint arról többször beszámoltunk, az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) és a Zsidó Állam budapesti nagykövetsége Jichák Rabin miniszterelnökre tíz napos rendezvénysorozattal emlékezik. Ennek része, hogy az IKI a Facebook-oldalán megemlékező videóüzeneteket oszt meg a meggyilkolt kormányfő kapcsán. Ezúttal az IKI két önkéntese, Yael Sasson és Maya Ben Ami osztja meg gondolatait.

Közélet / 2022. November 07. / 12:31

Ma az IKI-ben: A világunk Rabin előtt és után

– Izrael Rabin előtt és után – ez a címe annak a minden bizonnyal roppant izgalmasnak ígérkező beszélgetésnek, amelyen dr. Balázs Gábor eszmetörténész és dr. Novák Attila történész cserél eszmét arról, hogy mennyiben és miképpen változott a világ és Izrael Jichák Rabin miniszterelnök 1995-ben történt meggyilkolása óta. A program ma este fél 7-kor kezdődik az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) Paulay Ede utca 1. szám alatti székházában.

Zsidó világ / 2022. November 03. / 14:20

RABIN 100: Tíz nap a tolerancia jegyében az Izraeli Kulturális Intézetben

Jichák Rabin miniszterelnök 1995. november 4-én történt meggyilkolásának évfordulójára emlékezve a budapesti Izraeli Kulturális Intézet (IKI) és Izrael magyarországi nagykövetsége november 6-16 között tíz napos rendezvénysorozattal készül. Ledniczky Lívia, az IKI programigazgatója elmondta: Rabin szellemi hagyatéka es életútja előtt olyan programokkal tisztelegnek, amelyek a tolerancia és a párbeszéd fontosságára fókuszálnak.

Zsidó világ / 2022. November 01. / 12:18

Zsidó „főnixközösségek”: az első felvonás jó volt, jöhet a következő…

– Az elszenvedett veszteségben megmutatni a megújulás esélyét – ez volt a célja annak a rendezvénynek, amelyen négy megújuló dunántúli neológ zsidó közösség (Kővágóörs, Siófok, Székesfehérvár és Szombathely) mutatkozott be az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) és a Tom Lantos Intézet közös szervezésében az IKI székházában. Az előadásokkal és tárlatmegnyitókkal színesített, jól sikerült rendezvény sok érdeklődőtt vonzott.

Zsidó világ / 2022. Október 27. / 13:11

Ma lesz négy dunántúli zsidó közösség bemutatkozása az IKI-ben

Amint arról a Ledniczky Lívia programigazgatóval (IKI) készült beszélgetésünkben beszámoltunk: ma délután 5 órától kezdődik az Izraeli Kulturális Intézetben az a rendezvény, amelynek keretében négy dunántúli zsidó közösség mutatkozik be. Az IKI és a Tom Lantos Intézet közös szervezésében megvalósuló rendezvényt kiállításmegnyitó és négy tudományos előadás gazdagítja.

Zsidó világ / 2022. Október 20. / 13:34

Új kezdeményezés az IKI-ben: dunántúli zsidó közösségek bemutatkozása

– Különleges rendezvénynek ad otthont az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) budapesti székháza október 27-én: „A dunántúli zsidóság múltja, jelene és jövője” címmel mutatják be a régió több zsidó közösségének múltját és jelenét – tudtuk meg Ledniczky Lívia programigazgatótól. Az esemény az IKI és a Tom Lantos Intézet (TLI) közös szervezésében valósul meg, s a tervek szerint folytatása is lesz más dunántúli zsidó közösségek bemutatásával.

Zsidó világ / 2022. Szeptember 06. / 13:52

Nyílt nap az Izraeli Kulturális Intézetben – Tartsunk velük!

Fergetegesnek ígérkező nyílt nappal indítja az őszi szezont az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) ezen a héten vasárnap 13-19 óra között. A rendezvény fókuszába a nemzetközi partnerkapcsolatok, az izraeli gasztronómia és a művészet került, több mint 7 helyszínen lesznek programok szakácskönyv-bemutatóval és főzőkurzussal, interaktív kiállítással, városi sétával, valamint nagy-nagy beszélgetésekkel identitásról, gyereknevelésről és persze: Izraelről. .

Kultúra / 2022. Augusztus 24. / 11:42

Vándor Arameus: Barukh kötetbemutatója az Izraeli Kulturális Intézetben

Barukh a művészneve annak az Izraelben élő magyar költőnek, akivel legközelebb személyesen a budapesti Izraeli Kulturális Intézetben találkozhatnak a Vándor arameus című irodalmi esten. Lesz felolvasás, dedikálás és izgalmas beszélgetés Izrael mindennapjairól.

Kultúra / 2022. Augusztus 11. / 14:04

Mozisziget a Margitszigeten: Több százan nézték a Dolgozó nőt

Hatalmas érdeklődés mellett vetítették le a Dolgozó nő című izraeli filmdrámát tegnap este a Mozisziget elnevezésű rendezvénysorozat keretében a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A nézőket Bartha Anita, Izrael budapesti nagykövetségének munkatársa köszöntötte. Figyelem, aki fergeteges humorú izraeli vígjátákot akar nézni, az ma este menjen a népszigeti Kabinba!

Kultúra / 2022. Augusztus 10. / 10:54

Dolgozó nő: remek izraeli filmet láthatunk ma este a Margitszigeten

A Mozisziget elnevezésű rendezvénysorozat keretében a Dolgozó nő című izraeli filmet tekinthetik meg ma este 8 órától a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A mű egy izraeli családanyáról szól, akinek minden vágya, hogy bizonyítsa rátermettségét a munkahelyén. Ott azonban azzal szembesül, hogy a főnöke – a hatalmi pozíciójával visszaélve – molesztálni kezdi. A filmvetítés szervezője az Izraeli Kulturális Intézet.