Címkék

Gyöngyösi Zsidó Hitközség

Megemlékezések / 2024. Május 14. / 15:14

Cserépfaluban most vasárnap lesz a 11. Groszmann Lili emlékséta

Idén 11. alkalommal rendezik meg a Groszmann Lili emléksétát, amely során Cserépfaluból az egykori kövesdi gettóig vezető utat járják végig. Mezőkövesden botlatókövek elhelyezésével zárul az esemény.

Zsidó világ / 2024. Január 04. / 14:07

„A zsidóság a magyar történelemben a honfoglalástól napjainkig”

A Miskolci Zsidó Múzeum Baráti Köre következő rendezvényén Markovics Zsolt miskolci főrabbi vendége Weisz Péter, a Gyöngyösi Zsidó Hitközség elnöke lesz, aki „A zsidóság a magyar történelemben a honfoglalástól napjainkig” címmel tart előadást. A rendezvény január 9-én, kedden délután 4 órakor kezdődik, a szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat előre jelezzék.

Izrael / 2023. Október 18. / 11:09

Szűknek bizonyult a gyöngyösi kis zsinagóga az Izrael mellett demonstrálók számára

Izrael, veled vagyunk! mottóval szolidaritási demonstrációt szervezett az izraeli áldozatokért kedden a gyöngyösi kis zsinagógában a Gyöngyösi Zsidó Hitközség, a Barankovics István Izraelita Műhely Egyesület és a Gyöngyösi Hit Gyülekezete. Az eseményre szóló felhívást Weisz Péter zsidó hitközségi elnök és Nasinszky Péter, a helyi Hit Gyülekezet vezetője írta alá.

Hírek, lapszemle / 2023. Október 06. / 09:08

Őszi esték a zsidó kultúra jegyében Gyöngyösön

– Folytatódott a Gyöngyösi Zsidó Hitközség és a Barankovics István Izraelita Műhely Egyesület egy évvel ezelőtt indított, Őszi esték a zsidó kultúra jegyében elnevezésű szabadegyetem sorozata a mátraalji város kis zsinagógájában. Az ez évi, öt találkozásból álló rendezvénysorozat mottója azonos a tavalyival: Több, ami összeköt bennünket, mint ami szétválaszt – írja a Heol.hu helyi portál.

Hírek, lapszemle / 2023. Szeptember 03. / 21:24

Gyöngyös: ,,A helyi hitközségnek köszönhetően nem tűnt el a zsidó élet"

A ma Budapesten megkezdődött 25. Zsidó Kulturális Fesztiválhoz csatlakozva megrendezték a Heves vármegyei Gyöngyös első zsidó fesztiválját. A mai rendezvényt dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke nyitotta meg, a negnyitón többek között beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is.

Kultúra / 2023. Augusztus 31. / 16:47

Zsidó Kulturális Fesztivál Gyöngyösön is

A Gyöngyösi Zsidó Hitközség, a Barankovics István Izraelita Műhely Egyesület, a Magyarországi Zsidó Hitközség (Mazsihisz) és a Zsidó Kulturális Fesztivál sok szeretettel vár minden érdeklődőt 2023. szeptember 3-án, vasárnap a Gyöngyösön megrendezésre kerülő Gyöngyösi Zsidó Kulturális Fesztivál programjára.