Címkék

Gazdaság

Közélet / 2023. Február 21. / 10:33

CampusCult a gazdaságról: „Nem jó úton haladunk”

A Magyarországra tervezett akkumulátorgyárak hasznáról, megtérüléséről, létesítésük lehetséges magyarázatairól, s általában a magyar gazdaság helyzetéről volt szó a Debrecenben óriási lakossági tiltakozást kiváltó akkumulátorgyár építése kapcsán a CampusCult tegnapi rendezvényén. A Goldmark-teremben tartott eseményen neves közgazdászok cseréltek eszmét Farkas Zoltán újságíró vezetésével.

Mazsihisz hírek / 2023. Február 19. / 09:13

A közgazdaságtan nagyágyúi holnap a Goldmarkban

Aki a magyar gazdaság jelenlegi helyzetéről és az előttünk álló kihívásokról, valamint az azokra adandó, lehetséges válaszokról első kézből szeretne szakértői válaszokat kapni, annak a Mazsihisz-székház Goldmark termében a helye holnap, azaz hétfőn délután 6 órától. Előadók: Győrffy Dóra közgazdász professzor, Holoda Attila energetikai szakértő és Surányi György közgazdász professzor.

Hírek, lapszemle / 2023. Február 10. / 11:02

Jó példával jár elől egy környezettudatos izraeli cég Magyarországon

Több mint 1 milliárd forintot fordított környezetvédelmi beruházásaira a tisztítószereket gyártó komáromi Well Done Kft. Az izraeli tulajdonú cég hőszivattyús rendszerrel váltotta ki a gázfelhasználást és a termékei csomagolására újrahasznosított flakonokat kezdett gyártani és használni.

Hírek, lapszemle / 2023. Január 04. / 15:31

USA: Izraeli cég építi fel a világ legnagyobb laborhús-gyárát

A laboratóriumi húsgyártás nemrégiben újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor egy izraeli vállalat elkezdte építeni a világ eddigi legnagyobb húsgyárát az egyesült államokbeli Wilson városában. Az észak-karolinai településen az izraeli Believer Meats csaknem 20 ezer négyzetméteres gyárkomplexumot húz föl.

Mazsihisz hírek / 2022. December 06. / 08:32

Pénztudatosság címmel tart szakmai napot a BZSH Külker Technikuma

Hogyan gazdálkodjunk a pénzünkkel? Miképpen működik a tőzsde? Mi szól az euro magyarországi bevezetése mellett és ellen? Ilyen és ehhez hasonló izgalmas gazdasági kérdések lesznek napirenden azon a szakmai napon, amelyet a BZSH Külkereskedelmi Technikuma tart holnap délelőtt 10 órától a Mazsihisz-székház Goldmark-termében. A résztvevőket dr. Kunos Péter, a Mazsihisz-BZSH ügyvezető igazgatója és Salusinszky András, a technikum igazgatója köszönti.

Hírek, lapszemle / 2022. Október 09. / 09:52

A 4iG magyar informatikai cég részesedést szerzett az izraeli Spacecomban

A 4iG Nyrt. (4iG) megszerezte az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő, izraeli Space Communications Ltd. (Spacecom) részvénycsomagjának 9,538 százalékát. A Spacecom a globális műhold-kommunikációs piac egyik jelentős szereplője. A tel-avivi tőzsdén jegyzett cég világszerte kínál sugárzott, valamint szélessávú műholdas szolgáltatásokat.

Közélet / 2022. Július 13. / 14:15

A Ganz Kft. részt vesz Izrael legnagyobb naperőműparkjának létesítésében

Tovább erősítette nemzetközi pozícióját 2022 első fél évében a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. A cég mintegy 15 ország piacán van aktívan jelen, köztük az európai, valamint a közel-keleti országokban is. Utóbbi régióban az Izrael legnagyobb teljesítményű naperőműparkjának létesítésére vonatkozó pályázaton indultak sikeresen.