Címkék

Budapesti Zsidó Hitközség

Közélet / 2023. Május 24. / 12:41

Együtt-Egymásért program: Meghosszabbították a jelentkezési határidőt

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), a Magyarországi Zsidó Szociális Segélyalapítvány (MAZS) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) közös programja segítséget kínál a közösség tagjainak háztartási és egészségügyi, lelki és lakhatási gondjaik megoldásában, felkarolja a nehezen beilleszkedő gyermekeket.

Oktatás / 2023. Május 18. / 17:04

Életre szóló angol alapok a BZSH Benjamin ovijában

Idén szeptembertől beindul az angol-magyar kétnyelvű nevelés a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában működő Benjámin Óvodában és Bölcsődében. Ez nem iskolai jellegű angolórákat jelent a kicsiknek, hanem azt, hogy játékosan sajátíthatják el az angol alapokat, hiszen a délelőtti foglalkozásokon az angol tanárnőtől csak angol szót hallanak majd.

Oktatás / 2023. Április 15. / 21:10

Antiszemita felhangokkal kísért iskolaügy zajlik Újlipótvárosban

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) venné át egy oktatási intézmény fenntartását. Bár olyan iskolát szeretnének létrehozni, amely világnézeti és vallási szempontból talán még a mostani állapotnál is semlegesebb maradna, Kunos Péter, a BZSH ügyvezető igazgatója a Népszavának azt mondta, ha valóban erős ellenállást tapasztalnak, akkor nem ragaszkodnak a terveikhez.

Oktatás / 2023. Március 30. / 21:20

Az újlipótvárosi Herman Ottó Általános Iskolára tett fenntartási ajánlatot a BZSH

A XIII. kerületi Herman Ottó Általános Iskola épületét azonban nem vennék át, mert "céljuk nem a vagyonszerzés, hanem a közösségépítés". A végső döntés a szülőké. Salusinszky András, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Külkereskedelmi Technikumának igazgatója – a hvg.hu portálnak nyilatkozott a tervekről.

Megemlékezések / 2022. December 28. / 23:02

78 éve szabadult fel a budapesti gettó: Emlékezzünk közösen a Dohány utcai zsinagógában

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) a budapesti gettó felszabadításának 78. évfordulója alkalmából megemlékezést tart 2023. január 18-án, szerdán délelőtt 10.00 órakor a Dohány utcai zsinagógában. Az eseményre tisztelettel várjuk az emlékezőket.

Közélet / 2022. December 13. / 14:08

Csütörtökön tartja közgyűlését a Budapesti Zsidó Hitközség

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) 2022. december 15-én, csütörtökön délután 4 órai kezdettel személyes jelenléttel közgyűlést tart a BZSH Síp utcai székházának második emeleti dísztermében (Budapest VII. ker., Síp utca 12.)