Címkék

Beeri kibuc

Mazsihisz hírek / 2024. Június 24. / 09:50

A Mazsihisz képviselői a beeri kibucnak ajándékot küldő Csia Lajos iskolában

– Szeretünk titeket – írták izraeli diáktársaiknak a budapesti Csia Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói egy nagyméretű rajzra, amelyet a Mazsihisz delegációja idén személyesen vitt el az október 7-én megtámadott beeri kibucba. Az iskolában most látogatást tett dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke és Répás Péter, a Mazsihisz munkatársa kíséretében.

Zsidó világ / 2024. Május 02. / 15:51

Mazsihisz-delegáció a Beeri kibucban (videó)

A Keren Kayemet LeIsrael-Jewish National Fund (KKL-JNF) rövidfilmet készített arról, hogy a közelmúltban Kobi Davit, a KKL-JNF közép-európai és magyarországi vezetője és dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke egy delegáció élén látogatást tett a Beeri Kibucban. Ezt a videót tesszük most közzé.

Mazsihisz hírek / 2024. Március 13. / 16:24

Átadtuk a budapesti iskolások ajándékát a Beeri Kibucnak

Mint izraeli cikksorozatunkban beszámoltunk róla, a Zsidó Államban járt a Mazsihisz delegációja, amely ellátogatott a terroristák által október 7-én megtámadott Beeri Kibucba is. Szívfacsaró volt a terror nyomaival való találkozás, de akadtak felemelő pillanatok: ilyen volt a kaddis elmondása és a budapesti Csia Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ajándékának átadása a kibuc képviselőinek.

Izrael / 2024. Március 04. / 17:00

KKL-JNF: A Mazsihisz adománya és reményfája a Beeri Kibucnak

– Szolidaritást vállalunk az áldozatok családjával, a túlélőkkel és Izrael népével, akik a terror és az erőszak fenyegettségében élnek – mondta Kobi Davit, a Keren Kayemet LeIsrael-Jewish National Fund (KKL-JNF) közép-európai és magyarországi vezetője, amikor a Beeri Kibucban dr. Grósz Andorral, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével elültetett egy – a reményt szimbolizáló – olajfát.

Izrael / 2024. Február 29. / 10:06

Beeri kibuc: Magyarország-erdő

Az Izraelben hivatalos látogatáson tartózkodó Mazsihisz küldöttsége ma reggel meglátogatta a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i terrortámadásában legsúlyosabban érintett Beeri kibucot, ahol a küldöttség a saját szemével győződött meg arról, hogy mit műveltek a barbár terroristák. A Beeri kibuc a támadás előtt Izrael egyik legsikeresebb kibuca volt, ahol az erős közösség virágzó gazdasággal társult.

Élet + forma / 2023. November 13. / 12:11

A béke hangjai csendültek fel a Rumbach zsinagógában

A Rumbach zsinagóga épületének előterében elhelyezett piros kismotorok és a rájuk kötött, ég felé kapaszkodó lufik is fájó emlékeztetői maradtak a történteknek. A vasárnapi esemény célja az adománygyűjtés mellett a szolidaritás volt, amivel a közösség kifejezhette együttérzését, és békét sürgetve sugározhatta szeretetét a kibuc felé a távolból.

Izrael / 2023. November 05. / 21:20

Adomány a beeri kibucnak, ahol vérfürdőt rendeztek a terroristák

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) vezetése azt a döntést hozta, hogy annak a beeri kibucnak indítunk gyűjtést, ahol korábban több mint 1000-en éltek, de a gyilkos terrortámadás után több mint 100 holttestet találtak a kibucban és tragikus módon csak 600-an maradtak életben az egész településen.

Izrael / 2023. Október 21. / 19:24

Izrael: Több mint száz holttestet találtak Be’eri kibucban

Száznyolc holttestet találtak a Gázai övezet határvidékénél lévő Be’eri kibucban. “Házról házra jártak, bementek az óvóhelyekre, elrabolták vagy megölték az embereket” – idézte fel az elmúlt napokban történt iszlamista támadásokat a 70 éves Dani Fux, aki a háza padlásán bujkált.