Meghosszabbodott a JadbeJad 2023 pályázat beadási szakasza

2023. Március 13. / 09:15


Meghosszabbodott a JadbeJad 2023 pályázat beadási szakasza

Az új beadási határidő: 2023. március 16, csütörtök. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) meghosszabbítja a JadbeJad 2023 pályázat beadási szakaszát.

Eddig is sok háztartás számolt be a villany- és gáz költségek emelkedéséről. A benyújtott adatokból gyakran látjuk azt is, hogy a fogyasztók takarékosságának köszönhetően az energia számlák viszonylag csekélyebb mértékben emelkedtek ugyan, a mindennapi megélhetésre mégis kevés pénz maradt.

Szövetségünk szeretne minél több hittestvérünknek segíteni. A JDC, az American Joint Distribution Committee támogatása megengedi, hogy a pályázati szakaszt meghosszabbítsuk. Kérjük, hogy akik nehezen tudják teljesíteni a rezsi kötelezettségeiket, és megélhetésükre, egészségükre alig-alig marad fedezetük, forduljanak hozzánk bizalommal a JadbeJad program támogatásáért.

Az elektronikus jelentkezési lap benyújtásának meghosszabbított határideje 2023. március 16. csütörtök. A kiértékelés és a kifizetés 2023 márciusában és áprilisában történik.

Kérjük, hogy jelentkezéskor vegye figyelembe a következőket :

 ▪ Egy háztartásból csak egy támogatási kérelmet fogadunk el.  ▪ Támogatást kizárólag arra az ingatlanra adhatunk, amelyben a kérelmet benyújtó ténylegesen lakik. 
 ▪ A jelentkezéseket csak elektronikus formában tudjuk elfogadni.
 ▪ A jelentkezési határidő után pályázat leadására nincs mód.  ▪ Hiánypótlásra nincs lehetőség.
 ▪ A jóváhagyott támogatásokat egy összegben, kizárólag banki átutalással tudjuk folyósítani.
 ▪ A JadbeJad 2023 támogatásra nem pályázhat az, akinek bármilyen jogcímen lejárt tartozása áll fenn a Mazsihisz-szel vagy taghitközségeivel, illetve a Budapesti Zsidó Hitközséggel (BZSH), vagy bármelyik általuk fenntartott intézménnyel szemben.  
 ▪ Ezzel a támogatással a támogatottnak nem kell elszámolnia.

Így kell jelentkeznie:

 ■ Pályázni csak az online jelentkezési oldalon – segitunk.mazsihisz.hu – lehet, a kitöltött elektronikus adatlap, és a szükséges dokumentumok elküldésével.
 
■ A jelentkezési oldal kérdéseire válaszolva mutassa be, hogy a 2022. év második felétől megnövekedett háztartási energiaárak következtében hogyan változott meg háztartása, családja szociális helyzete. 
 ■ Az adatlaphoz pdf. vagy jpg. formátumban csatolja a következő dokumentumokat: 
1. / 2023. évi havi jövedelmének igazolása
2. / Rezsi kiadásait igazoló dokumentumok mind az áremelkedés előtti, mind az azutáni időszakról
3./Ajánlólevél

Ajánlója lehet valamelyik zsidó közösség, körzet, hitközség, intézmény, vagy zsidó civil szervezet vezetője, munkatársa vagy aktív önkéntese. Az ajánlólevelet a segitunk.mazsihisz.hu oldalról letölthető formanyomtatványon kell csatolnia, 2023. év március havi keltezéssel. Kérjük, hogy az ajánlója mutassa be az Ön szerepét a zsidó közösségben, valamint háztartása megváltozott szociális helyzetét.

A könnyű jelentkezés kedvéért tanácsoljuk, hogy :

1.)   Figyelmesen olvassa el a pályázati kiírást és a jelentkezési oldalt!
2.) Gyűjtse össze az adatlap kitöltéséhez szükséges adatokat!
3.) Szerezze be a jövedelemigazolást! Több típusú jövedelem, és/vagy több kereső esetén kérjük, hogy a háztartás minden jövedelméről számoljon be!
4.) Nyomtassa ki az ajánlólevél formanyomtatványát, és töltesse ki!
5.) Tárolja a jövedelemigazolást, a kitöltött ajánlólevelet és a villany-, valamint a gáz kiadásokról szóló dokumentumokat a számítógépébe, pdf. vagy jpg. formátumban!
6.) Nyissa meg újra a jelentkezési oldalt, és töltse ki az adatlapot!
7.) Töltse fel a jövedelemigazolásokat, a rezsidokumentumokat és az ajánlólevelet!
8.) Küldje el a pályázatát a KÜLDÉS gombra kattintva!

Forduljanak hozzánk bizalommal a JadbeJad program támogatásáért!

Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy zsinagógáink, nappali klubjaink, civil szervezeteink kapui nyitva állnak. 

Várják Önöket szeretettel, hogy erőt, barátságot, kikapcsolódást kínáljanak. Merítsen tehát bátran a közösség nem anyagi jellegű támogatásaiból is!

jadbehad-kisgomb.png

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek