Új elnököt választott a Magyarországi Cionista Szövetség

2023. Február 10. / 15:04


Új elnököt választott a Magyarországi Cionista Szövetség

A Magyarországi Cionista Szövetség (MCSZ) 2022 év végén megtartott tisztújító közgyűlésén a küldöttek egyhangúan, ellenszavazat nélkül Gottreich-Horváth Dávid Istvánt választották a szövetség elnökévé – olvasható a szervezet közleményében.

A szervezet tagjai megköszönték Dr. Kardi Judit leköszönő elnökasszony sok éves munkáját és felkérték, hogy továbbra is aktívan segítse a szövetséget tanácsaival, tapasztalati megosztásával a fiatalabb nemzedéknek.

A szavazás előtt megtartott beszédében Gottreich-Horváth Dávid István kifejtette: elsődleges célja, hogy a megfelelő eszközökkel olyan környezetet teremtsen, ahol “a zsidó fiatalság új kapcsolatokat alakíthat ki, illetve a már meglévő kapcsolatukat mélyíthetik és erősíthetik a zsidó közösséggel, a judaizmussal és Izraellel”. Emellett szem előtt kell tartani, hogy az MCSZ ernyőszervezetként működő zsidó szervezet, ahol belső békét meg kell tartani a közelgő Cionista Kongresszusi választások idején is.

Az új elnök a szövetség előtt álló feladatokról elmondta: újabb forrásokat kell megpróbálni a MCSZ-nek megpályáznia, hogy minél több és változatosabb programokat tudjon támogatni, illetve megerősíteni az ifjúsági szervezetek munkáját.

Az elnökválasztás eredményes és érvényes volt: A jelenlévők titkos szavazással, egyhangúan, tartózkodás és ellenszavazat nélkül (16 igen szavazattal, 0 tartózkodással és 0 ellenszavazattal) az Egyesület elnökének választották meg Gottreich-Horváth Dávid Istvánt, valamint Schönberger Ádámot alelnöknek, illetve Susán Mártát ügyvezető igazgatónak 5 év időtartamra, 2027. november 13-ig.

Gottreich-Horváth Dávid 31 éves, Budapesten született, a Lauder Javne Iskolába járt, tagja volt a Hashomer Hatzair ifjúsági mozgalomnak, és madrichként dolgozott a Szarvasi Zsidó Ifjúsági Táborban.

Alapdiplomáját a bécsi Lauder Business Schoolban szerezte Business Administration szakirányon. A mesterképzést Frankfurtban a Frankfurt School of Finance & Management egyetemen Menedzsment szakirányon végezte el.

Bécsben aktívan részt vett a zsidó egyetemisták közösségi életének fellendítésében, az egyetemen belül és kívül egyaránt. Összesen hét évet töltött külföldön, majd visszatért Magyarországra, ahol szakmai pályafutása mellett elhatározta, hogy aktívabban részt kíván venni a magyarországi zsidó közösség támogatásában.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Izrael lakossága a 75. évfordulón: 9,7 millió fő
Megemlékezések
A Knesszet delegációja a Cipők emlékművénél Budapesten