Tegyék szabaddá a naptárt november 23-ra: ekkor lesz 34 éves a Mazsike

2022. November 14. / 12:22


Tegyék szabaddá a naptárt november 23-ra: ekkor lesz 34 éves a Mazsike

Szerző: Kácsor Zsolt

– Közeleg a harmincnegyedik évfordulója annak, hogy a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) budapesti, várbeli dísztermében megalakult a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) – írja a szervezet novemberi hírlevele. A Mazsike a november 23-i születésnapi rendezvényre szeretettel várja egykori és jelenlegi tagjait, barátait a VI. kerületi Munkácsy Mihály utca 25. szám alatt található székházában.

– Kimondani is sok az évek számát. Pláne, ha még hozzátesszük a számtalan programot, találkozást, utazást, közös élményt! Naponta idézzük fel ezeket az emlékeket most, amikor a fennmaradás, az újabb közös programok, az otthonteremtés lehetőségeit mérlegeljük – írja a Mazsike novemberi hírlevele.

Mint írják: „visszatekintve akár a közelmúltra is, a születésnapot ünnepelni lehet okunk, lehetőségünk azonban kevéssé. A mindenki által ismert és átélt nehéz helyzetben arra az elhatározásra jutottunk, hogy támogatásért fordulunk Önökhöz, Hozzátok. Jelenlegi és egykori tagjaink, a még közöttünk lévő alapítók, programjaink utazásaink résztvevői segítségét, pénzbeli és természetbeni adományait várjuk, hogy új helyünket valód egyesületi otthonná tehessük, megtölthessük élményt nyújtó programokkal, hogy minél többször lehessünk együtt. 

A születésnapi találkozóra, baráti összejövetelre várunk mindenkit szeretettel! Beszéljük meg, találjuk ki együtt: HOGYAN TOVÁBB, MAZSIKE?".

Az eseményen Darvas Ferenc zongorajátéka biztosítja majd a kellemes hangulatot a beszélgetéshez, közös teázáshoz és pogácsázáshoz. A részvétel ingyenes.

Időpont: 2022. november 23-a, szerda 17 óra.
Helyszín: 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 25. fszt. 3. (3-as kapucsengő)
Regisztráció: info@mazsike.hu

(Címlapkép: Mazsike/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek